GÜNDEM:
Gebze Çarşı cami, Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yaşatacak

Geçtiğimiz yıl yıkılarak hayırsever vatandaşların destekleriyle yeniden yapımına başlanan Gebze Çarşı Camisi’nin bitmesine çok az kaldı. Cami tamamlandığında Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yaşatacak.

Caminin yapımını üstlenen Gebze’nin tanınmış işadamlarından ve Gebze Şanlı Urfalılar Dernek başkanı Mustafa Turanalp, caminin önümüzdeki yılın Şubat ayında hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Cami tamamlandığında Marmara bölgesinin emsalsiz tarihi doku ve güzelliğine sahip olacağını kaydeden Mustafa Turanalp, caminin yapımında Urfa’da dünyaca ünlü tarihi 12 bin yıllık geçmişi olan Göbeklitepe’deki figürlerdeki taş ve minarede kullanılan kumun da Fırat nehrinden getirildiğini söyledi.

Turanalp, cami ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Camimiz Osmanlı ve Selçuklu Mimarisini tekrar mirasını bu günümüze taşıyacak. Camimizin ustası taş baba lakaplı Urfa’nın balıklı göl, Eyüp nebinin makamı, tarihi Elruha Hotelinin inşaat projelerini yapan ustası Yusuf Ot ve ustaları tarafından yapılmaktadır. Camimiz 1200 metre kare kapalı alana sahip ve bittiği zaman aynı anda 1000 kişi namaz kıla bilecek. Burada en büyük teşekkürü Cami yönetim kurulu başkanı Tamer Demir ve yönetimi ile cami imamı Fikret hocamıza ediyorum.  Bedelsiz ve gönüllü olarak cami yapımında 24 saat hizmet etmektedirler.”

Çarşı Cami Derneği Başkanı Tamer Demir’de, “Dernek olarak camimizin yapımında maddi ve manevi destek veren Eski Çarşı ve Yeni Çarşı Esnafına, Gebze halkına, hayır sever vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Şubat ayı içerisinde hizmete girecek olan camimizin kalan eksiklerimizin giderilmesi için   tüm esnaf, hayır sever ve halkımızın yine aynı şekilde desteklerini bekliyoruz” dedi

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku