GÜNDEM:
EMEP: 'Kadınlar Her Türlü Şiddetten Korunmalı!'

,9’un ilk altı ayında 214 kadın KATLEDİLDİ. 2018 de ise 395 kadın katledildi. Bu yan yana gelen rakamlar sadece bir sayı değil. Kadınların, kız kardeşlerimizin, çocukların bütün bir ömrü. Yaşanan kadın cinayetleri bu sistemin sosyal bir sonucudur. Alınmayan önlemler, tahrik ve iyi hal indirimleri, koruma kararlarının uygulanmaması, kadın katillerini koruyan yasalar, kadınlara baskı ve üstünlük kuran, hayatımıza yer eden, mecliste, fabrikada, sokakta, televizyonda, gazetede karşımıza çıkan kadını yok sayan, şiddeti, tacizi meşru kılan, kadın cinayetlerini sıradan, anlık öfke, kadının tahrik etmesi hatta ‘kadının kaderi’ haline getiren erkek egemen konuşmalar, tüm bunlar ölümleri hazırlayan yollardır” denildi. 
Kadın cinayetlerinde verilen tahrik indirimleri, kravat, takım elbise, iyi hal indirimleri ile bugün erkek egemen adalet kız kardeşlerimizi bizden almaya devam ediyor diyen Emek Partili Kadınlar, “Bunun esas suçlusu ise her gün yeniden eşitsizliği üreten, şiddeti, tacizi yok sayan iktidar politikaları ve onun sözcüsü olan yandaş medyadır. 23 Ağustos Cuma günü hepimizin gördüğü videoda Emine Bulut, eski eşi Fedai Baran tarafından 10 yaşındaki kızının gözü önünde öldürüldü. Ölmek istemiyorum dedi, kızı ise ‘Anne lütfen ölme’ dedi. Emine Bulut artık aramızda değil. Bir kız kardeşimizi daha kaybetmemek, yaşanan kadın cinayetlerinden hesap sormak için, artan şiddete, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine karşı her alanda, mahallemizde, iş yerinde, sokağımızda, okulumuzda bir araya gelerek, insanca yaşam ve yaşatmak için mücadele etmeliyiz” çağrısında bulundu. 
Yapılan açıklama, “Biz Emep’li Kadınlar olarak, 6284 sayılı yasa ve İstanbul sözleşmesinin uygulanmasını istiyoruz.( İstanbul Sözleşmesi kadınlara yönelik her türlü şiddetin  önlenmesi, kadınların her türlü şiddetten korunması, kadınlara yönelik şiddetin faillerin kovuşturulması, yargılanması ve cezalandırılması için titizlikle hazırlanmış bir metin)” talebiyle son buldu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku