GÜNDEM:
‘'Devletimizin tüm teşvikleri iş dünyasının emrindedir''

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Giresun İş Adamları ve Bürokratlar Derneği Başkanı Kemal Tokmak, Gebze Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve üyelerinin yanı sıra İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Ahmet Kadı ve beraberindeki heyetlerle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın da eşlik ettiği görüşmelerinde istihdama dönük gelir artırıcı kursların, mesleki ve hayat boyu eğitim çalışmalarının yaygınlaştırılacağını söyleyen Başkan Büyükakın, “Kamu-Özel Sektör İş Birliği ile İstihdama Yönelik Rehberlik Hizmetlerini tek çatı altında birleştireceğiz. Bu noktada adımlarımızı attık ve çalışmaya başladık. Eğitimin meslek edinmedeki önemini biliyor ve buna göre kurumlarımızla birlikte ortak hareket ediyoruz” dedi.

Başkan, İMES Heyeti ile birlikte.

“KENTİMİZE HİZMET ETMEK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Nazik ziyaretleri için konuklarına teşekkür eden Büyükakın, Yerel Kalkınma Projesi ile ortalamanın altında kalan yaşam alanlarının sosyo-ekonomik gelişmelerle destekleneceğini dile getirerek, “Kocaeli, sürdürülebilir kalkınmada örnek olacak. Bunu iş dünyamızın temsilcileri ve kurumlarıyla başaracağız. Bu konuda çok çalışacak, ürettiğimiz projeleri OSB yönetimleri, Sanayi Odası ve Ticaret Odalarının yanı sıra esnaflarımızın temsilcileriyle paylaşacağız. Ülkemize ve kentimize sevdalıyız. İnsanımıza, kentimize ve Anadolu coğrafyasına hizmet etmek hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.

Başkan, Giresinlu İşadamaları ile birlikte.

İSTİHDAMI ARTIRICI PAKETLER

Gençlerin yenilikçilik ve yaratıcılık kapasitesinin geliştirilmesine dönük özel atölyeler oluşturacaklarını, ülkenin üretim kapasitesinin katma değeri yüksek ürünlerle geliştirilmesiyle birlikte daha nitelikli bir neslin yetişmesi için de her okulumuza “Robotik ve Kodlama Sınıfı” kurulacaklarını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İstihdamı artırıcı paketlerin iş dünyamız tarafından hayata geçirilmesini arzu ediyorum. Bu konuda fedakârlık yapmak, yeni iş alanları oluşturarak istihdamı desteklemek için iş dünyasına görev düşmektedir. Devletimizin tüm teşvikleri bu konuda iş dünyasının emrindedir. Ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine destek olmak için üretim kapasitelerinde artırıcı yeni pazarlar bulunmalıdır. İstihdam noktasında kentimizdeki iş dünyasının temsilcilerinin de taşın altına elini koyacağına inancım sonsuzdur” diyerek açıklamalarını tamamladı. Ziyaretler yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

Başkan,İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Ahmet Kadı ve beraberindeki heyetini kabul etti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku