GÜNDEM:
Darıca Final'de coşkulu kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99’ncu yıldönümü Darıca Final Okulları’nda tören ve program gerçekleştirildi.

Darıca Final Okulları ana kampüste gerçekleşen törene Darıca Final Okulları Genel Müdürü Murat Kaya, Lise Müdürü Şevket Ababay, Ortaokul Müdürü Murat Zengin,  İlkokul Müdürü Ceyda Ramazanoğlu, yönetim kurulu üyesi ve AK Parti meclis üyesi İsmail Ramazanoğlu ile okul öğretmenleri ve 400’ü aşkın öğrenci velisi katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende ilk konuşmayı Darıca  Final Okulları Genel Müdürü Murat Kaya yaptı.

KAYA, NUTUK’TAN BÖLÜM OKUDU

Murat Kaya,  Nutuk’tan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Nisan 1920 tarihli telgrafını okuyarak başladı.

Kaya, TBMM’nin varoluşu ve önemini anlatarak, “ Millet Meclisini anlatmak kolay elbette. O dönemin koşullarını o zamanın koşullarında doğru tanımlamak gerekir.
Çöken bir İmparatorluğun Emperyalist işgal altında yeniden bir millet uyanışını örgütlemek kolay olmasa gerekir. Mustafa Kemal'i iyi tanımak gerekir. Milletin dayanışma, birlik, beraberliğini sağlamanın kıymetini bilmek gerekir.”dedi.

ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞLARI

Murat Kaya’nın konuşması sırasında bazı velilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.  Tören sonrası ise Murat Kaya’nın odasına gelen şehit annesi bir okul velisi ise, “Bize Mustafa Kemal’i böyle anlatmadılar, onu iyi tanıyamadık. Sizin anlattığınız şeylerden çok duygulandım ”diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Darıca Final Okulları’ndan ki tören ve kutlamalar ana sınıfı ve  ilkokul öğrencilerini hazırladığı gösteriler ile devam etti.    Törende ki coşku ise görülmeye değerdi.

*Cengiz  Akgün

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku