GÜNDEM:
Cumhuriyet coşkusuna hazır mıyız gençler!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı adına yakışır bir etkinlikler dizisiyle kutlayacak. Coşkuyla, kıvançla ve onurla kutladığımız en büyük milli bayramımız için aylar öncesinden hazırlıklarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli halkına unutulmaz bir bayram havası yaşatacak. Bu yıl 26-29 Ekim tarihleri arasında kentin değişik alanlarında düzenlenecek konserler ve farklı etkinliklerle ‘’Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali’’nde tüm şehir, temeli 1923’te TBMM’de atılan bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sembolü Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmanın haklı onurunu ve gururunu yaşayacak.

MİLLİ BAYRAMLAR KOCAELİ’DE BİR BAŞKA GÜZEL

Ülkemizin sarsılmaz temellerini oluşturan milli bayramlarımız, Kocaeli’de ayrı bir heyecan ve mutlulukla kutlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında hayata geçirdiği etkinliklerle bu heyecana ayrı bir coşku ve anlam katıyor.    

CUMHURİYETİMİZ 96 YAŞINDA

Cumhuriyetimizin 96. yılında Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli halkına 7’den 70’e Cumhuriyet’in değerlerini yaşatacak ve 4 gün sürecek bir festival hazırladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Büyükşehir’in tüm birimlerinin katkı sunduğu festival boyunca Kocaelilileri; sevilen sanatçıların konserleri, sosyal medya fenomenlerinin söyleşileri, halk oyunları gösterileri, müzikli etkinlikler bekliyor. Cumhuriyet Koşusuyla start alacak festivalde arabada açık hava sineması gibi çok dikkat çekecek programlar da yer alıyor.

KOCAELİ CUMHURİYET VE GENÇLİK FESTİVALİ

‘’Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali’’ etkinlikleri tek bir merkezde kalmayacak ve geniş alanlara yayılacak şekilde planlandı. İzmit Milli İrade Meydanı, Uluslararası Fuar Merkezi, Sekapark ve Kent Meydanı çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak. Özellikle Uluslararası Fuar Merkezi’nde 4 gün boyunca gençlerin ilgisini çekecek birçok hazırlık yapıldı. Sanal gerçeklik uygulamaları, play station, dijital etkinlikler, gösteri ve şovlar, sportif etkinlikler ve eğlenceli oyunlar başta olmak üzere gençlerin ilgisini çekebilecek çok sayıda etkinlik, festival boyunca devam edecek. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi gibi birçok kurum ve kuruluş, kuracakları stantlar ile festivalde yerini alacak.

ÖDÜLLÜ CUMHURİYET KOŞUSU

Spor İl Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirecek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ödüllü Cumhuriyet Koşusu, 26 Ekim 2019 Cumartesi günü saat 10.30’da Sekapark’ta gerçekleştirilecek. Bu etkinlikle festival programı start alacak. Yarışma hakkında detaylı bilgi ve kayıt başvuruları www.sporkentikocaeli.com ve www.kocaeligencfest.com sitelerinde yer alıyor. Yarışmada ilk 10’a girenlere Büyükşehir tarafından ödülleri verilecek.

 

ULUSLARARASI FUAR MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Fuar Merkezi, festivalin ana merkezi konumunda olacak. 4 gün sürecek ‘’Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali’’ boyunca Fuar Merkezi’nde çeşitli alan etkinlikleri yer alacak. Festivalin ilk günü olan 26 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da yeşil ve temiz bir çevrenin tutkunlarından olan tv yapımcısı Güven İslamoğlu, söyleşisiyle Kocaelililerle birlikte olacak. Fuar Merkezi’nde saat 20.00’de ise rock müziğin sevilen gruplarından ‘’Yüksek Sadakat’’ ile konserler serisi başlayacak.

CEZA KONSERİ VE SÖYLEŞİLER

Festivalin ikinci gününde(27 Ekim Pazar) Fuar Merkezi’nde saat 16.00’da sosyal medyanın sevilen isimlerinden ‘’Nalet Bebe’’ lakabıyla tanınan Ömer Başdoğan söyleşi programında sevenleriyle bir araya gelecek. Aynı gün saat 20.00’de rap müziğin tartışmasız en önemli isimlerinden biri olan ‘’Ceza’’, Kocaelililerin Cumhuriyet coşkusuna renk katacak. Oyunculuk, sunuculuk ve komedyenliğin yanı sıra sosyal medyada da içerikler üreten ‘’Hayrettin’’, festivalin üçüncü gününde(28 Ekim Pazartesi) saat 15.30’da söyleşisiyle Fuar Merkezi’ne konuk olacak. Saat 20.00’de ise besteci, şarkıcı ve şarkı sözü yazarı ‘’İlyas Yalçıntaş’’ sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendirecek.

 

KENT MEYDANI ETKİNLİKLERİ

Festival kapsamında Kocaeli Kent Meydanında (eski valilik) birbirinden eğlenceli etkinlikler gerçekleşecek. 29 Ekim Salı günü 12.00-18.00 saatleri arasında meydanda kurulacak Cumhuriyet Karma Sergisini ziyaret edecek Kocaeli halkı, yine aynı saatler arasında halk oyunları ve kurulacak sahnedeki müzik gösterilerini takip edebilecek.

ARABADA AÇIK HAVA SİNEMASI

Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivalinde gençler için tüm ayrıntılar düşünüldü. 29 Ekim Salı günü Milli İrade Meydanında kurulacak dev beyaz perdede ‘’Arabada Açık Hava Sineması’’ gösterimi yapılacak. Başrollerini Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu’nun üstlendiği ‘’Türk İşi Dondurma’’ filmi saat 19.00’da özel bir donanımla yayınlanacak. Film; Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu ediniyor.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

Festivalin son günü olan 29 Ekim Salı günü ise Kocaeli’nde Cumhuriyet coşkusu zirveye çıkacak. Saat 18.30’da başlayacak Cumhuriyet Yürüyüşüne katılanlar, Merkez Bankası’ndan başlayarak Milli İrade Meydanı’na kadar ellerinde Türk bayrakları ve dillerinde marşlarla yürüyecek. Cumhuriyet Yürüyüşüne Kocaeli halkının yanı sıra motor kulüpleri, sporcular, STK’lar, üniversite kulüpleri, gençler ve kent protokolün katılım sağlayacak.

FESTİVAL MFÖ KONSERİYLE FİNAL YAPACAK

‘’Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali’’, 29 Ekim Pazartesi günü Sekapark’ta saat 20.00’deki MFÖ konseriyle sona erecek. Yıllardır 7’den 70’e herkesin dilinden dolaşan şarkılarını seslendirecek olan MFÖ, Kocaeli halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sevdasına eşlik edecek.

 

BÜYÜKŞEHİRDEN RİNG SEFERLERİ

Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivaline Kocaeli halkının yoğun bir katılım göstermesi bekleniyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler KOÜ Umuttepe Yerleşkesi ve şehrin diğer noktalarından festival alanlarına düzenli ring seferleri yapacak.

Bülten No: 1970

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku