GÜNDEM:
Binlerce TIR'cı sınırda kuyruk çilesinde!

BULGARİSTAN TARAFINDA DA YAKLAŞIK 45 KM. KUYRUK OLUŞTU

Gazetemizi Bulgaristan tarafından arayan ve bekleyen TIR'cılar, " Günlerdir Bulgaristan tarafında geçiş sırası bekliyoruz. 40 saat  gidebildiğimiz toplam yol sadece bir kaç kilometre...Bu durumda daha kaç gün bekleyeceğimiz belli değil. Yaklaşık 45-50 kilometre TIR kuyruğu var bu da yaklaşık 2 bin  TIR aracına tekabul ediyor. Perişan olduk. Şoförün bekleyişte içeceği yiyeceği var mı düşünen yok. Karşı tarafından gelen araçları durdurarak yiyecek içecek istiyoruz. Valla çok kötü durumdayız. Ne  yapılacaksa ona göre karar verilsin biran önce. Bekleme koşullarımız da hiç iyi değil." dediler.

SOFYA BÜYÜKELÇİLİĞİ HAREKETE GEÇTİ

Bulgaristan tarafında uzun kuyruklarda  Kapıkule- Svilengrad bölgesi arasında  bekleyen TIR'cıların bekleme sırasında karşılaştıkları zorluklar ve bekleme koşullarının iyileştirilmesi ve tuvalet ihtiyaçları için kurulacak geçici Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği yetkililerinin Bulgar makamlar ile yol boyunca mobil tuvaletlerin kurulması için irtibata geçtikleri de öğrenildi. Kırcaali Haber gazetesinin haberine göre de, bu anlamda Filibe Başkonsolosluğunun TIR cıların durumlarını yerinde tespiti için  da bir tespit aracını bölgeye gönderdiği öğrenildi.

Gazetenin bildirdiğine göre, Büyükelçilik yetkilileri: " Öncelikli ihtiyaçlarını not aldık. Bu çerçevede başta TIR’lardaki su tankerlerinin doldurulması, içme suyu, yiyecek ve hijyen malzemesi ihtiyaçlarınızı not ettik. Ayrıca, mobil tuvalet kabini ve çöp bidonlarına acil ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Kuyruktaki TIR’ların arasında sırayı bozan bazı münferit hadiselerin çıkardığı huzursuzluğu da öğrendik.
Tüm bu ve diğer taleplerinizi Türkiye’de resmi makamlarımız ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve Kızılay ile paylaşıyoruz. dediler.

Ancak TIR şoförlerinin, Türk tarafı yetkililerinden istedikleri hususun ise,  biran önce sınır kısmındaki işlemlerin hızlandırılması olduğunu, bu anlamda çözüm yoluna gidilmesi yönünde olduğu da öğrenildi..

BULGARİSTAN TARAFINA GİDİŞLERDE DE UZUN BEKLEYİŞLER MEVCUT

Öte yandan Türkiye tarafında olup da Bulgaristan tarafına geçmek için sıra bekleyen çok sayıda TIR'ın da sağlık kontrolleri bakımından sıra bekledikleeri öğrenilerek, gerek TIR şoförleri, gerekse firma sahiplerinin isteklerinin ise, biran önce geçişlerin hızlandırılması için Türkiye'nin korona testi için gerekli olan ve hazırlanan hızlı test kitleri ile gerekli sağlık ekiplerinin bu noktalara sevk edilmesini talep ve rica ettiler...

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku