GÜNDEM:
Başkan, ‘Üsküdar faciasının acısı içimizde taze'

Bundan tam 61 yıl önce Üsküdar Gemisi’nin İzmit Körfezi’nde batarak 392 kişinin yaşamını yitirmesine sebep oluşunun yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ölenlere Allah’tan rahmet, sağ kalanlara da sabırlar diledi.

Başkan Karaosmanoğlu mesajında şunları ifade etti: “Bugün, Kocaeli tarihindeki büyük bir felaketin 61’inci yıldönümü. Türk denizcilik tarihindeki en büyük deniz kazalarından birisi olan, Üsküdar Faciası’nda yaşamlarını yitirenleri bir kez daha rahmetle, saygıyla anıyoruz.

Her zaman kalbimizde hissettiğimiz Üsküdar Vapuru yolcuları bu kentin hafızasında ilelebet yaşayacaklar…

Dile kolay, çoğunluğu genç; daha ömrünün baharında 392 canımız, tedbirsiz ve sağlıksız ulaşım koşulları nedeniyle hayatını kaybetti. Bu acıları Rabbim milletimize bir daha yaşatmasın.

Bu acıların tazelenmemesi için göreve gelir gelmez tedbirlerimizi aldık. Bugün çok daha modern ve güvenli bir ulaşım ağına sahip olan Kocaeli, geleceğe umutlu bakmaktadır.

Üsküdar deniz faciasında hayatını kaybedenlerin çoğunluğu öğrenciydi. O dönem Karamürsel ve Gölcük’te lise olmadığı için İzmit’e eğitim almaya giden öğrenciler, bu vahim kazada hayatlarını kaybettiler. Aradan yıllar geçti…

Her alanda günün gerektirdiği bilim ve teknoloji koşullarını yakalayarak daha dikkatli olursak, inşallah bir daha böyle hüzün ve facialar yaşanmaz.

Sözlerime son verirken, Üsküdar deniz faciasının seneyi devriyesinde, hayatını kaybeden hemşehrilerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum.”

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku