GÜNDEM:
'Askıda Yemek Var” Projesi start aldı

Sağlıklı, hijyenik ve lezzetli yemek çözümleri sunan Meal Box, ÇOTUN (Çorbada Tuzun Olsun Derneği) ile birlikte başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında evsizlerin hayatına dokunuyor. Askıda Yemek Var projesinin öncelikli hedefi İstanbul’da yaşayan ihtiyaç sahipleri. 10 günlük kısa süre içinde askıya evsizler için 500 öğün yemek bırakıldı.

Türkiye’de 70 ila 100 bin arasında evsiz olduğu tahmin ediliyor. Evsiz sayısının en yüksek olduğu İstanbul'da ise 8 bine yakın insan sokaklarda yaşıyor. Metro, metrobüs duraklarında ve metruk binalarda yaşayan evsizlerin en fazla olduğu 6 ilçe Fatih, Beyoğlu, Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş ve Şişli. Sokaklarda yaşamı sürdüren ihtiyaç sahiplerinin en büyük sorunlarından biri de beslenme. Çorbada Tuzun Olsun Derneği, 6 yıldır aralıksız her akşam evsizlere yaptığı gıda yardımıyla, beslenme sorununu en aza indirmeye çalışıyor.

Ev ve işyerlerine sıcak yemek servisi hizmeti veren Meal Box ile temel insani yardım faaliyetleri yürüten Çorbada Tuzun Olsun Derneği, evsizlerin beslenme sorunu ile ilgili çözüm için iş birliği yaparak ‘Askıda Yemek Var’ projesini hayata geçirdiler. Proje kapsamında; İstanbul’da yaşayan evsizlerin beslenme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla gıda dağıtımı yapılıyor. 10 günlük kısa zaman zarfında 500 öğüne yakın gıda dağıtımı gerçekleştiren Meal Box ve ÇOTUN’un ilk rotası; Beyoğlu, Gümüşsuyu, Tophane, Beşiktaş, Maçka ve Yıldız bölgeleri oldu.

Askıya Nasıl Yemek Bırakılıyor?

Meal Box her sabah askıya yemek bırakarak güne başlıyor. Destekleyiciler ise, Meal Box web sitesini tıklayarak, 24,90 TL’ye bir öğün yemeği askıya bırakabiliyor. Askıya bırakılan her 4 öğün yemek desteğine 1 öğün de Meal Box veriyor. Meal Box’ın klasik sıcak yemek menüsü ihtiyaç sahipleri için özel olarak paketleniyor. Tek kullanımlık ambalajlarda hazırlanan paketler, profesyonel ÇOTUN görevlileri tarafından evsizlere teslim ediliyor.

“Sokaklarda tek bir aç insan kalmayana kadar devam edeceğiz”

Meal Box CEO’su Murat Demirhan, “Zor günler geçiriyoruz ve hepimiz gücümüz yettiği kadar çabuk iyileşmek adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Biz de Meal Box olarak en iyi yaptığımız iş üzerinden ihtiyacı olanlara nasıl destek oluruz diye düşündük ve “Askıda Yemek Var”

projesini başlattık. İnanıyoruz ki, iyilik bulaşıcıdır ve bu yardımlar kısa sürede çığ gibi büyüyerek evsizlerin açlık sorununa çözüm olacaktır.” dedi.

“Pandemi evsiz sayısını artırdı”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Ahmet Türker, “Pandemi ile evsiz sayısı daha çok arttı. Aynı zamanda pandemi, toplumda bir dayanışma yaratmamızın ihtiyaç ve önemini hepimize daha net gösterdi. Dayanışmanın ve bu farkındalığın artması, açlığı ve evsizlik riskini azaltmak adına çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Meal Box Hakkında: 2014 yılında restoran kalitesinde ev yemeği hizmetiyle yolculuğuna başlayan Meal Box, aldığı yatırımlarla ürün ve teknolojilerini geliştirdik ve 2016 yılında tek öğün yemek hizmetini hayata geçirdi. Mutfak ekipmanı gerektirmeyen ve servis elemanına ihtiyaç duyulmayan sıcak öğle yemeği ve kurumsal yemek hizmetiyle, firmaların yemek maliyetlerini düşürerek, çalışanlara gurme yemek deneyimi sundu. 2017 yılında “yemek aboneliği” modeline geçiş yaptı. Diyet beslenme alanında yenilikçi, zahmetsiz ve lezzetli bir çözüm geliştirerek Meal Box Fit’i ürün ailesine ekledi. Beslenme alışkanlıklarındaki çeşitliliği dikkate alarak “Meal Box’ta herkese uygun seçenek var!” diyerek özel beslenme aboneliklerini hayata geçirdi. İyi Yaşam Aboneliği ile sporu, sağlıklı beslenmeyi ve diyetisyen hizmetini tek abonelikte topladı. Bugün Meal Box, İstanbul’da sıcak gurme öğle yemeği, kurumsal taşıma yemek, diyet (fit) beslenme paketleri, protein ağırlıklı beslenme paketleri, etkinlik/organizasyon yemekleri çözümleri ile faaliyet gösteriyor.

ÇOTUN Hakkında: 6 yıldır evsizlik sorunu ile mücadele eden, Türkiye’deki sayılı sivil toplum kuruluşlarından biridir. Temel insani yardım dağıtımları ile evsizlerin günlük ihtiyaçlarını karşılarken, topluma geri kazanımlarını sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturarak, toplumsal kalkınmayı, toplumun gerisinde hiç kimseyi bırakmadan gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku