GÜNDEM:
Alzheimer Yaşam Evi'nde  sıcacık bayramlaşma

İzmit Belediyesinin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçirdiği Alzheimer Yaşam Evi’nde hastalar ve yakınları ile bir araya gelen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet bayramlarını kutladı. Eski bayram geleneklerinin yaşatıldığı bayram kutlamasında başkan Hürriyet’i karşılarında gören ve yakın ilgisiyle mutlu olan Alzheimer hastaları ve aileleri sevgi dolu anlar yaşadı.

ÜST KADRO BAYRAMLAŞTI

Hasta ve yakınlarıyla bayramlaşmada İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Malta Mahallesi Muhtarı Bekir Boz ve İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci de eşlik etti. Müzik dinletileriyle Alzheimer hastalarının keyiflendiği etkinlikte gün boyu bahçede sohbetler edildi, danslar edildi.

BURASI BİR CENNET

Alzheimer hastası Müzeyyen Aktürk’ün oğlu Engin Aktürk, “Burayı açıldığı ilk gün öğrendiğimde çok sevinmiştim. Annemi getiriyorum. Faydalanmaktan da önce böyle bir yerin uzun zamandır arayışındaydım. İzmit Belediyesinin böyle bir yaşam merkezi açtığını duyunca hemen kayıt oldum. Buradan belediye başkanına teşekkür ediyorum. Buranın değerini ancak bu hastalığı yaşayan ve aileleri bilir. Burası bizim için cennet. Ben dün burası sayesinde iki saat gezebildim, bu 2 saat bile bizim için o kadar önemli ki” dedi.

ÇOK MEMNUNUZ

Alzheimer Yaşam Evi’nden faydalanan Alzheimer hastası 62 yaşındaki Nevriye Korkmaz’ın gelini Kadriye Korkmaz ise “Büyüklerimiz bizim kıymetlilerimiz. Onları her an andığımız için burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Gelinleri ve torunları olarak da destek olmaya geldik. Küçükler büyükleri her zaman hatırlamalı. Eski bayramlarda olduğu gibi, günümüz şartlarında olabilecek en iyi etkinlik olduğunu düşünüyorum. Yaşam merkezinden de memnunuz. Her türlü etkinlikler düzenleniyor. El becerilerini geliştiriyorlar, okuma yazma yönünde de etkinlikler var. Başarılı buluyorum. Bu merkez Kocaeli’de yoktu ve arıyorduk. Açıldığı için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYORLAR

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı ve Alzheimer Yaşam Evi Sorumlu Müdürü Ceren Şencan, “Alzheimer Yaşam Evi’nde şu an 12 hastaya hizmet veriyoruz. Hastalarımız, 6’lı gruplar şeklinde haftanın iki gününde burada vakit geçiriyor. Birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Onların hatıralarının canlanması adına fotoğraf albümlerine bakarak anı paylaşımları yapıyoruz. Bugün de erken bayramlaşma etkinliği gerçekleştirdik. Hastalarımız ve yakınlarıyla bir aradayız” sözlerini kaydetti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Dünyada bir ilk: Bu yöntemle kısırlaştırma...
Köpeklerde ötenazi sorununun önüne geçmek, kısırlaştırmanın ekonomik maliyetini düşürmek ve hayvan...

Haberi Oku