Vatandaş Ahmet Amca: ' Eski Şehit ve Gazi  mezarları bulunup onarılsın!'

Yıllardır Gebze'nin ilk eski mezarlıklarından olan Osmanyılmaz mezarlığına gönüllü bekçilik yapan  Ahmet Açıkgöz isimli vatandaşımızın bölgemiz yetkililerinden bir önemli isteği var. Ahmet Amca, "  Bu iş o kadar da zor ve çok para ve madiyat isteyen bir iş değil maneviyat isteyen bir iştir" dedi. Ahmet Amca gazetemiz aracılığı ile başta Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'e seslenerek, " Bu mezarlıkta yatan  ve çok önceden gerek yurt içinde gerekse Yemen'de  şehit veya malul gazi olan ölmüşlerimiziin kabirlerinin aslına ve  yakışır durumaa gelerek bulunup onarılmasını istedi.

"ÇOK ŞEY İSTEMİYORUZ!"

 Ahmet Açıkgöz isimli vatandaşımızın buu konudaki seslenişiinde Osman yılmaz mezarlığında yatan aziz  şehit ve malul  gazilerimizle ilgili şu bilgiyi verdi:

Şehit Mehmet Karakaya (Asker Şehidi), Yaşar Keriç ( Asker Şehidi), Naim Aras (Asker Şehidi), Erhan Kelebek (Yanarak şehit olan asker şehidi) ile yine burada yatan Malul Yemen Gazilerimiz Çolak Ali Osman Bayram, İbrahim Işık (kolunu kaybeetmiş savaşta), Şükrü Özensoy (Yemen'de 14 yıl kalarak savaşmış).    

Bunların kabirlerinin yerlerini ben biliyorum gösterebilirim yetkililerimize ve büyüklerimize yeter ki bu kabirlerini onlara yakıışacak şekilde düzenlesinler. çok şey istemiyoruz" dedi. 

Haber: YILMAZ IŞIK

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku