Plansız yapılaşma Eskihisar'ı fena vurdu!

ÖZEL HABER: Gebze’nin nefes alabileceği nadide yerlerinden birisi olan ve tarihi dokusu ile bugün tarihi yerler arasında parmakla gösterilebilecek nitelikte bulunan sahil köyümüz şimdinin Gebze mahallesi haline gelen Eskihisar’ın sırtları da artık tamamen yeni bina yapılarıyla ve villalarla kaplandı.

YEŞİL SIRTLAR ARTIK  YERİNİ  DEV  BETON YAPILARA BIRAKTI

Son yıllarda  inşaat sektörü ile emlak piyasasının en çok rağbet ettiği yerlerden birisi olan Eskihisar’ın özellikle daha önce  yeşil çayırları ve selvi ağaçları ile kaplanmış Eskihisar sırtlarında artık neredeyse boş yer kalmamış gibi bir şey. Ayrıca bazı müteahhitler artık köydeki SİT alanları içlerine bile yarın öbür gün diğer villa projelerine de  emsal olacak villa projeleri yapımına başlamış bulunuyorlar.

Gazetemiz arşivinde yer alan yakın geçmişte çekilen fotoğraflarla bugünü gösteren yeni çekilmiş fotoğrafların yan yana getirilmesi bile önceden yeşilin ve mavinin buluştuğu yer olan Eskihisar’ın ne denli betona teslim olduğunu en açık kanıtını oluşturuyor. Haber ve Fotoğraflar:  YILMAZ IŞIK

ESKİHİSAR SIRTLARININ ESKİ İLE YENİ HALİ...

ESKİHİSAR'IN sit ALANI OLAN BU KISMI DA YAPILMAYA BAŞLANAN YENİ VİLLA PROJESİ İLE TEHLİKEYE GİRDİ.

2013 YILINDA DENİZDEN ÇEKİLEN BU FOTOĞRAF BİLE BETONLAŞMANIN DAHA 5 YIL ÖNCESİNDEN NE TEHLİKELİ BİR BOYUTA GELDİĞİNİN EN AÇIK GÖSTERGESİ.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku