İmam Hatip Ortaokulu'nda bayrak töreni

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan Fatih İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşen bayrak törenine katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Güler selamlamanın ardından öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada:

“Kıymetli gençler hepinize günaydın diyor en içten duygularımla sizleri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Bu gün okulunuza sizlerle bir arada bulunmak ve Bayrak Törenine katılmak üzere geldik. Mübarek Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. Bu kutsi ayda Yüce Allah hoş görülü olmamızı emir ve tavsiyede bulunuyor. Bizler hoşgörülü, misafirperver, kardeşlik ve yardım duygusu güçlü, doğru ve iyi niyetli bir ecdadın evlatlarıyız. Ama zaman içerisinde bu değerlerimiz erozyona uğramış veya uğratılmış oluyor. Toplum içerisinde maalesef dürüst olmayan, sık yalan söyleyen, güvenilir olmayan birçok insan çıkıyor. Bizler bu konuda neler yapmalıyız sorusunun cevabı çok çalışmak, ilim öğrenmek, bilim öğrenmek ve çevresine örnek insan olmaktır. “El Emin” ismi ile doğru sözlü ve güvenilir bir insan olan Hz. Muhammed (SAV)’in ümmeti olarak bizde O’nun yolundan gitmeliyiz.

Sizler İmam Hatipli öğrenciler olarak bir taraftan fen bilimlerini öğreniyor diğer tarafta din ilimlerini öğreniyorsunuz. Eğer her ikisini de gerçek anlamda öğrenebilirseniz, çift yönlü bir şekilde kendinizi geliştirebilirseniz önce kendinize sonra ailenize ve nihayetinde ülkemize faydalı bir insan olursunuz.

Milli Eğitim Müdürümüz ile her pazartesi bir okulu ziyaret edip törenlere katılıyoruz. Asıl amacımız sizleri görmek, okulunuzun fiziki şartlarını yerinde görmek, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle birebir iletişime girmektir.

Kıymetli gençler her biriniz bir dil bilmeli, bir spor dalı ile ilgilenmeli ve en az bir müzik aletini çalabilmelidir. Bunun için henüz vaktiniz var. Dersler varken bunları yapamam demeyin. Hayatınızı planlı yaşarsanız bunların hepsine fazlasıyla zaman kalacaktır. Eğer bunu yapmazsak televizyon başında, bir kafede, cep telefonunun başında veya sokakta ömrümüzü boşa heba ederiz. Bu hayat bize verilen bir emanettir ve bu emaneti layığı ile kullanmalıyız.

Okulların tatil olmasına yaklaşık bir ay kaldı. Şimdi derslerinizi iyi bir şekilde çalışmalısınız ki iyi bir tatili hak edesiniz. Burada 8. Sınıf öğrencilerimiz var ve sınava girecekler. Onlara tavsiyem kalan zamanı iyi değerlendirmeleridir. Önemli olan iyi bir okula gitmek değil gittiği okulda iyi bir öğrenci olabilmektir. Bu duygularımla sizlere derslerinizde başarılar diliyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum.” Dedi.

Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü daha sonra sınıfları ziyaret edip, öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerin talep ve önerilerini dinledi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku