Gebze'de güvenli ulaşım masaya yatırıldı

Kaymakamlık Makamı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Gebze Kaymakamı  Mustafa Güler’in  yanı sıra, Gebze Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Gebze Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Barış Eke, Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Yazı İşleri Müdürü İsmail Kara, Zabıta Müdürü Mehmet Umur, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Mehmet Arslan, Otogar Dernek Başkanı Mehmet Kızılkanat, Şoförler Odası Dernek Başkanı Necati Kaya ve Otobüs Seyahat Firması Yetkilileri katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı  Mustafa Güler şu hususları belirtti; “Değerli katılımcılar, İçişleri Bakanlığımızca ‘Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’ uygulamaya konularak trafikte sürücü, yolcu ve yaya olarak yer alan insan unsurlarının yaptığı kural ihlalleri ile bu  ihlallerin neden olduğu trafik kazalarının  önlenmesi bakımından önemli çalışmalar ortaya konmuş ve gerek yaralamalı, gerek maddi hasarlı ve gerekse ölümlü kazaların azaltılmasında da çok önemli mesafeler alınmıştır. 

Toplantımızın Temel Amacı Otobüslerimizin Karıştığı Kazaların En Asgariye İndirilmesi Ve Trafik Mevzuatımızda Bakanlığımızın Genelgelerinde Ortaya Konan Düzenlemelere Herkesin Uymasıdır.

. Temennimiz ölümlü trafik kazalarının olmaması

İnsanların bir şehirden başka bir şehre gitmesinde en önemli ve yaygın vasıta otobüslerdir. Hava yolları Türkiye’de hızla gelişiyor. Hemen hemen otobüs ulaşımı kadar da hava yolu ile insan taşımacılığı yapılmaktadır.  Ülkemizde zaman içerisinde kara yolları çok iyileşti. Çift yönlü yollarımız ülkemizin her tarafına ulaştı. İki yönlü yol kalmadı farklı yönlerde iki ayrı yol oluştu. Temennimiz ölümlü trafik kazalarının olmaması veya en kötü ihtimalle ufak tefek maddi hasarlı kazaların olması. Memleketimizde maalesef hala trafik kazaları oluyor özellikle kamu hizmeti sebebiyle yollarda daha fazla bulunan otobüs kazaları ve otobüs yangınları bizim için çok önemli. Ayrıca evlatlarımızın okullara gidiş gelişinde servis hizmetlerimizin güvenilir olması önem arz etmektedir. Servis sürücülerinin kamu hizmeti yaptıkları için çok iyi seçilmeleri gerekir.

Sadece kolluk güçleri değil, Firma sahipleri de  gerekli kontrolleri yapmalı!

Servis şoförlerinin şehirler arası ulaşımda araçları makul sürelerde kullanması lazım. Gittiği mesafeye göre birden fazla sürücünün araçta olması gereklidir. Firma sahiplerinin gerekli kontrolleri Jandarma ve Emniyetten beklemeden kullanılan otobüslerin yol şartlarına uygun olup olmadığını, periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığını denetlemesi gerekir. Böylece Emniyete ve Jandarmaya daha az iş düşer. 
Toplantımızın temel amacı kamu esenliği, kamu güvenliği, otobüslerimizin karıştığı kazaların en asgariye indirilmesi ve trafik mevzuatımızda Bakanlığımızın genelgelerinde ortaya konan düzenlemelere herkesin uymasıdır. Bu konuları hepimiz biliyoruz, ama bizler bir kez daha sizlerle paylaşarak, bu konularda daha duyarlı hale gelmeyi özellikle sizlerden istiyoruz. diyen Kaymakamımız Sayın Mustafa Güler   katılım sağlayan herkese teşekkür etti ve toplantının hayırlı olmasını diledi. 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku