Gebze  Çarşı insan kaynadı!

Gebze Çarşı'da bugün insan yoğunluğu bakımından  çok yoğun bir gün yaşadı. Cumartesi ve pazar günü için tekrar sokağa çıkma yasağı olacağı için bölgemizdeki insanlar bugün alışveriş için Gebze Çarşısı'nı tıka basa doldurduğu görüldü. Öyle ki iğne atsanız yere düşmez kabilinden bir yoğunluk yaşandı 

SOSYAL MESAFEYE PEK UYAN OLMADI

15 İlde 29.05.2020 saat 24.00 ile 31.05.2020 saat 24.00 arasında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Çarşıya çıkan vatandaşların özellikle alışveriş merkezleri dışında , sokakta ve caddede sosyal mesafe kurallarına pek uymadıkları gözlendi. pek çok vatandaşın sokaakta, caddede ve bugün açık olan semt pazarlarında maske taktııkları  görülürken, Çarşı'da bazılarının ise maske takmadıkları görüldü.

MARKETLER BUGÜN 23:00'E KADAR AÇIK

Marketlerin bugün kaça kadar açık olacağı araştırılan konular arasında yerini aldı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketler açık mı sorusu İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan sokağa çıkma kısıtlaması genelgesi ile yanıt buldu. Bu kısıtlamaya göre marketler bugün saat 23:00’a kadar açık olacaklar.

İçişleri Bakanlığı, 15 İlde 29.05.2020 saat 24.00 ile 31.05.2020 saat 24.00 arasında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması hakkında genelge gönderdi. Kısıtlamanın olduğu 30.05.2020 Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 18 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.
Pazar günü ise marketler kapalı olacak.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku