Etekler ve Pantolonlar Gebze'de sahneleniyor

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif sivil toplum örgütü BİLKAR, Gebzeli tiyatroseverleri dört dörtlük bir komedi ile buluşturuyor. Ünlü sanatçılar Nurseli İdiz, Nergiz Kumbasar ve Kimya Gökçe Açtaç’ın oynadıkları üç kişilik Etekler ve Pantolonlar adlı oyun yarın akşam (23 Mart Çarşamba) 19.30’da Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

 

Oyunda, Nergis Kumbasar 'Nurcan', Nurseli İdiz 'Aysel', ve Kimya Gökçe Aytaç'ın 'Melisa' karakterini canlandırıyor. Usta isimlerin bir araya geldiği oyunda erkek kadın ilişkileri anlatılıyor. Oyun iki farklı yaratılışa sahip erkeğin ve kadının dünyasına ince ince dokunuyor. 'Etekler ve Pantolonlar' tiyatro oyunun da kendi seçimlerini yok sayan, kendisine dayatılan hayatı yaşayanların hikâyesi anlatılıyor.

Karı koca ilişkisinin komedi diliyle anlatıldığı ve yapımcılığını Ali Temiz ile Serkan Budak’ın üstlendiği oyunda; "Nurcan yıllardır görüşmediği okul arkadaşı Aysel'e sürpriz yaparak evine ziyarete gelir. Nurcan kocasının kendisini aldattığını ve intikam alacağını bu konuda Aysel'den yardım istemek için geldiğini açıklar. Aysel Nurcan'ın durumuna üzülür ve ona yardım edeceğini söyler. Aysel ve Nurcan, Nurcan'ın eşine karşı strateji belirlerken, Aysel de bu durumlardan etkilenip kendi evliliğini sorgulamaya başlar. Nurcan ve Aysel evliliklerini sorgularken geçmişlerine bir yolculuk yaparlar ve aslında ikisi de hayatlarında olmak istedikleri gibi değil de, aile ve çevre baskısıyla, başkalarının onları görmek istedikleri bireylere dönüştüklerini anlarlar. İki eski arkadaşın evliliklerini sorgulamak için başladıkları süreç, artık kendi istedikleri hayatlara doğru yol aldıkları bir sürece dönüşür."

(BİLKAR iletişim: 0533 719 85 42 ve 0505 – 258 71 27)

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku