Büyükgöz: Mülkiyet hakkı üzerinde siyaset yapmak yanlış

“Hayatımda en sevmediğim şey insanların mülkiyet hakları üzerinden siyaset yapılmasıdır. Mülkiyet hakkı üzerinden siyaset yapmak kadar ucuz bir siyaset anlayışı yoktur” diyerek Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’nde ki tapu konusunu gündeme getiren CHP’nin  31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ki belediye başkan adayı Avukat Recep Dursun’a isim vermeden sert ifadelerle yüklendi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Arapçeşme Bilim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında biten ve devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Sözlerine İzmir'de meydana gelen depremle başlayan Büyükgöz Gebze basınına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Öncelikle İzmir'de meydana gelen depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kurtarılan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaşanan can kayıplarının bir çoğunda gördüğümüz o ki maalesf teknik detayların eksikliği, mühendislik hizmetlerinin olmayışı bunları da beraberinde getiriyor. 
Diğer taraftan can kardeşimiz 'İki Devlet Tek Millet' slaganıyla bağrımıza bastığımız Azerbaycan'da da hadiseler devam ediyor. İnşallah orada da Azerbaycan kendi topraklarındaki işgale son vererek, en mutlu sonu en kısa sürede inşallah hep beraber yaşarız. Ülkemizde de inşallah bundan sonraki süreçte deprem veya diğer kötü hadiseler yaşanmaz. 

Gebze'deki çalışmalarımıza gelince pandemi süreci boyunca gerekli dezenfekte, ilaçlama çalışmalarını başlattık. Bu konuda çok şükür ileri boyutta ifade edilecek bir şikayetle karşılaşmadık.
 
Sosyal yardım konularında sessiz sedasız biz vatandaşlarımıza ulaştık ve sessiz seasız bu yardımlar kendilerine aktarıldı. Dezenfekte çalışmaları keza öyle. Bütün kamu kuruluşlarıyla eşgüdümlü azami derecede artırarak, bir kısım kurumlarımıza araç, bir kısmına personel yardımıyla, bir kısmına da lojistik yardımlarla biz elimizden gelen tüm gayreti ve çabayı ortaya koyduk. 

Eşgüdüm konusunda da Gebze'de ahenkli bir çalışma dönemi yaşandı. Biz gerekli çalışmaları yapıyoruz ama asıl önemli olan tedbir, tedbir, tedbir. Maske, mesafe ve fiziki mesafeyi asla ihmal etmemeli,temizliği asla ihmal etmemeliyiz. 
Diğer taraftan belediyenin teknik hizmetleri devam edecek. Biz Fen İşleri olarak bugün de sürekli asfaltlama çalışmaları, sonbahar çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Ekiplerimiz bir mahalleye giriyorlar ve o mahalleyi tepeden tırnağa temizliyorlar. Ne kadar atılmış atık varsa, moloz, kaba atık veya ne birikmiş çöp malzemeleri varsa onları temizliyorlar.

Bir başka çalışmamız okullar açıldı, bizim de GESMEK kurslarımız açıldı ama pandemi kuralları gereği yüzde 50 kapasiteyle alımlar yapıldı. Şu anda 41 branşta yine faaliyetler devam ediyor.

 

25 MİLYON METREKARELİK İMAR UYGULAMASI

Biz göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yıl sonu itibari ile 25 milyon metrekarelik alanda imar uygulamalarını bitirmiş oluyoruz. Bir tane örnek vereyim. Mesela Pelitli mezarlığında bizim kamulaştırma sonucu aldığımız 70-80 dönümlük bir alan vardı. Yaptığımız uygulamalarla kamulaştırma davaları açılmıştı. 
O davaların da düşmesini sağlayarak 80 dönümlük alanı kamuya kazandırmış olduk. Buna benzer bir çok konuyu dava konusu olmuş konuyu bitirerek çözdük. İnşallah yıl sonuna kadar yeni 25 milyon metrekare, kalan bölümde de 2021'in 6'ıncı ayına kadar veya ikinci 6'ıncı ayında da olmak üzere Gebze'de imar sorununu sonlandırarak, vatandaşın malına, mülküne sahip çıkması, miras kavgalarının bitmesi, dava dosyalarının bitmesi, diğer taraftan da yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın rahatça yatırım yapabilecekleri yeni bir altyapıyı sunmuş olacağız.

TRAFİK SORUNU AŞILACAK

Bununla beraber önümüzdeki süreç içerisinde yakın köyler yani Pelitli, Balçık, Mollafenari, Tavşanlı gibi köylerimizde inşallah yeni imar planlarına dayalı olarak, Büyükşehir 50 kilometrelik bir yol açacak ve Gebze Belediyesi olarak biz de 200 kilometrelik bir yol açılmasını başlatmış olacağız. Bu da merkezde sıkışan trafiği ya da sanayi bölgesinden gelen, ana arterlerde sıkışmaları kaçış yolları oluşturarak rahatlatmış olacağız. 
Gebze TEM üzerinde kuzey-güney bağlantı yollarıyla alakalı kavşaklarla alakalı çalışmalar hızla devam ediyor. Herhangi bir aksama yok inşallah hedeflenen sürede bitmiş olacak ve trafik sorunu büyük ölçüde aşılmış olacak. Birinci etap bittikten sonra GOSB Kavşağı tekrar ele alınıp burasının da inşaatına başlanacak. Şu an da 1'nci etap dediğimiz 4 tane Terminal, Cezaevi ve Balküpü kavşakları bittikten sonra da diğer GOSB Kavşağı inşallah başlamış olacak.

Gebze'nin 1'nci derece ne sorunu var derseniz, trafik sorunu var. Bununla tabiki şu an yapılan çalışmaların etkisi de var. Biz ulaşım master planını tamamladık. Ancak önümüzde bazı engeller var. Şu an çelik boru döşemesi kaynaklı bazı sokak ve caddeler kapalı ve trafiğe sebebiyet veriyor. Büyükşehirle beraber ulaşım sorununu inşallah çözeceğiz.

HAL İÇİN NİHAİ KARAR VERİLDİ

Bununla beraber uzun yıllar Gebze'nin Hal sorunu var. Sabahları Kışla caddesinde trafik keşmekeşliğine sebep oluyor. Hal ile ilgili nihai karar verilmiş oldu. İmar planı onaylandı. Hal yeni yerine inşallah taşınacak. 
İlyasbey meydanı yeni sağlık birimleri binası olarak ihaleye çıkacak. Adliye binası ihale süreci devam ediyor. 10 Kasım'da ihalesi var. Şu anda mahallelerimizde devam eden 17 tane park inşaatı var ve yıl sonuna kadar da hepsini tamamlamış olacağız. 
Keza Osman Hamdi bey ile ilgili ihale süreci devam ediyor. Aynı şekilde Kale'nin çevre düzenlemesinin ihalesi de hazır. Valilik ile bir protokol yaptık inşallah çevre düzenlemesi projesi de hayata geçecek. 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku