Büyükgöz: Eski EML yıkılmıyor Yeni EML yapılıyor

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz şu sıralar Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde İlçe Milli Eğitim’ce yapılan bina yenilemesinin, “Gebze Endüstri Meslek Lisesi” yıkılıyor şeklinde asparagas bir habere dönüştüğünü değinip yıkımının kendilerinden sebep mümkün olmayacağını dile getirdi. Başkan Büyükgöz önceki cuma günkü basın toplantısında bu vakaya da değinirken EML yıkımının değil yapımının gündemde olduğunu belirtip Gebze Adliyesi’nin yakınında inşaatı devam eden endüstri meslek lisesini örnek gösterdi. Büyükgöz konuya dair şunları kaydetti:

GEBZE EML KENTİN KİMLİĞİDİR

“Gebze’de Endüstri Meslek Lisesi bir hatıradır. Kentin kimliğidir. 20 dönüm alanda hizmet veren okulun oradan kaldırılması şehir hatırasına, şehir kimliğine, şehir işletmeciliğine uygun bir yaklaşım değil. Modernize edilebilir. Yıkılıp bazı bölümleri yeniden yapılabilir. Bir kısmına meydan eklenebilir ama bu okul burada yaşamalıdır.

HASARLI LABORATUVAR BİNASI YENİLENİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bugünlerde tamamen hasarlı bir laboratuvar binasını yıkıyormuş ve yerine yenisini yapacak. Bir ihtiyaçtan dolayı yaptıkları çalışma farklı bir haber kaynağı haline getirilip okulun yıkılacağı söyleniyor. Bu doğru değil.”

PR ÇALIŞMASI İÇİN BAHANESİ OLDU

Öte yandan Büyükgöz bu asparagas haberi belediyenin PR ve duyuru konusunda yetersizliği olduğunu iddia edip PR’a bağladı: “Bilgilendirme, reklam, PR çalışmasında yetersiz kaldık. 18 park yaptınız, haberimiz yok. Başkaları en basit çalışmalarını duyuruyor. Bu konuda bütçemiz kısıtlı. Ancak bundan sonra ağırlık vereceğiz. Çünkü maalesef sağduyulu değerlendirme yargısı toplumumuzda gelişmiş değil. Toplumumuz sadece duyup gördüklerine inanır hale gelmiş. Hâlbuki vatandaşın nihai bilgiye ulaşması için soru sorması lazım. Bir asparagas haber atılıyor ortaya ve herkes doğru imiş gibi yaygınlaştırıyor. Doğruluk payı sorgulanmıyor. Biz de bu konuda kısmen mütevaziliği bir tarafa bırakıp insanlara yaptıklarımızı anlatmak için çaba göstereceğiz.” (Haber Merkezi)

eml-4-001.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ YILA HAZIR: Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Meslek lisesi yıkılmayacak. Adliyenin yanında yeni bir Anadolu Teknik EML inşaatı bitmek üzere. Modern laboratuvarı ve derslikleriyle önümüzdeki yıl eğitime hazır hale gelecek” dedi.  

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku