4 ton organik gübre üretiliyor

Gebze’de Pazar yerlerinde oluşan sebze ve meyve atıkları çöpe atılmıyor ekonomiye kazandırılıyor. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün Sıfır Atık projesi kapsamında uygulamaya koyduğu ve geçtiğimiz haftalarda açılışı törenle yapılan Kompost Üretim Tesisi tam kapasite çalışıyor. İlçenin farklı noktalarında kurulan pazaryerlerinde oluşan sebze-meyve gibi organik atıkların toplanarak kompost (organik) gübreye dönüştürüldüğü modern tesiste aylık ortalama 10 tonluk atık işleme alınıyor .

ÇÖPE DEĞİL TOPRAĞA

Tesiste yapılan organik bileşen işlemlerinin neticesinde, aylık ortalama 4 tonluk organik gübre üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilen ilk organik gübreden paketlenen 600 adedinin Gebzelilere hediye olarak dağıtıldığı tesiste ayrıca; belediyenin seralarında kullanılmak üzere kompost üretimi de gerçekleştiriliyor. 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Başkan Büyükakın, Cumaköy’ü ziyaret etti
Başkan Büyükakın, Gebze Cumaköy’ü ziyaret ederek 7’den 70’e herkesle hasbihal etti.

Haberi Oku