EKONOMİ:
TARHAN: '2019'DA 16 BİN 200 ŞİRKET KAPANACAK!'

Tahsin Tarhan, “Araştırma şirketi 2018’de Türkiye’de 12 bin 300 şirketin iflas edeceği tahmininde bulunmuş, ancak sayı 15 bin 400 olmuştur. Şirketin tahmininden 3000 daha fazla şirket iflas etmiştir. 2019’da da Türkiye’deki ekonomik rakamlar kötü gidişatın devam edeceğini iflasların süreceğini göstermektedir.

Ekonomik kalkınmanın temeli olan Kobi’lerin ciddi şekilde etkilendiği krizde şirketlerimizin iflasın eşiğine gelmemesi için acil önlem alınması gerekmektedir” dedi.

BU ENFLASYONA HİÇ BİR ŞİRKET DAYANAMAZ

Tahsin Tarhan, “Ekonominin başındaki isimler “mali disiplinden, enflasyonun yüzde 15’lere ineceğinden bahsediyor. Şu an içinde bulunduğumuz kriz ile ilgili önlem almayı düşünen ne yazık ki yok. Bu enflasyon rakamlarıyla, üreticiye yüklenen ağır maliyetlerle şirketlerin ayakta durmasını, ihracat yapmasını sağlayamazsınız.” Dedi

YANDAŞLAR DEVLET İHALELERİYLE AYAKTA DURUYOR

Tahsin Tarhan, “Şuan Türkiye’nin ekonomik ve yatırımsal anlamda acil bir eylem planlaması uygalaması gerekmektedir. Ticaretin durma noktasına geldiği bu zaman diliminde iş yapabilen şirketlerin neredeyse tamamı yandaş şirketlerden oluşuyor. Ve bu şirketlerin devlet ihaleleriyle, devlet bankalarından alınan kredilerle ayakta durduklarını tüm kamuoyu biliyor. Geçti denilen kriz ile ilgili önlem alınmazsa daha büyük buhran yaşanacaktır” dedi

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku