EKONOMİ:
'Otomotiv sektörü yüzde 73.5 kapasite ile zirvede!

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

-Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre şubat ayı kapasite kullanım oranı; Türkiye genelinde yüzde 74 ile geçen yılın aynı ayına göre 3.8 puan, geçen aya göre 0.4 puan geriledi. Kocaeli’de ise yüzde 70.2 ile geçen yıla göre 0.4 puan gerilerken, geçen ayın 0.2 puan üzerinde gerçekleşti.

Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre kapasite kullanım oranlarını değerlendiren KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Türkiye genelinde açıklanan rakamları incelediğimizde şubat ayında kapasite kullanım oranının birçok sektörde 2018’in altında gerçekleştiğini görüyoruz. İlimizde ise geçen yılın gerisinde kalsa da ocak ayına göre toparlanma oldu. Bu ay yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 50’si de kapasite kullanım oranlarının geçen aya göre arttığını bildirdi.” dedi.  Zeytinoğlu, Türkiye genelinde otomotiv sektörünün yüzde 78.6’lık kapasite kullanımı ile diğer sektörlerden sıyrıldığına işaret ederek, “Benzer şekilde ilimizde de otomotiv sektörü yüzde 73.5 kapasite kullanım oranıyla zirveye oturdu.” dedi.

Kocaeli firmalarının iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini de açıklayan Zeytinoğlu, “Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada firmalarımızın yüzde 16’sı mart ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının arttığını, yüzde 49’u ise bu miktarın değişmediğini ve yüzde 35’i azaldığını belirtmiştir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 27’si dış piyasa siparişlerinin arttığını, yüzde 60’ı sipariş miktarında bir değişme olmadığını, yüzde 13’ü ise azaldığını ifade etmişlerdir.” dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku