EKONOMİ:
Memurun 100 Lirasının Dörtte Biri Vergiye Gidiyor ! (Özel)

Toplu sözleşmelerin çok önemli ama sendikacılığın sadece toplu sözleşmeden ibaret olmadığını belirten Genel Başkan Önder Kahveci “ Elbette toplu sözleşme çok önemli ama sendikacılık da toplu sözleşmeden ibaret değil. Biz, her şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun için ilk olarak 2020 bütçesini protesto edip, memurun bütçesi nerede diye sorduk. Memurun bütçesi için de bir düzenleme yapılmasını istedik. Ayrıca memurun vergi meselesi de çözüme kavuşturulmasını da talep ediyoruz Geçtiğimiz günlerde bir çalışma yaptık; bu vergi adaletsizliği canımızı en fazla yakan konu olarak karşımızda duruyor. Dolaylı vergilerle birlikte, kazandığımız her 100 liranın en az 25 lirasını vergiye veriyoruz. Gelir vergisi dilimi arttıkça bu oran %40’a kadar çıkıyor. Bu nedenle tüm kamu çalışanlarının vergisi yüzde 15’e sabitlenmelidir. Adalet ve hakkaniyet sağlanmalı, mağduriyete son verilmelidir.” Şeklinde konuştu.
HİZMETLİLERE MEMURLUK VERİLMELİ
Çalışanların kadro talepleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kahveci “ Bir başka meselemiz geçici personel, vekil, sözleşmeli, idari hizmet sözleşmeli gibi istihdam biçimlerinin kaldırılmasıdır. Bu çerçevede bütün güvencesiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için bir kanun teklifi hazırladık ve Meclis’e sunulmasını sağladık. Bu konudaki mücadelemiz sonuç alıncaya kadar devam edecek. Yardımcı hizmetlilerimizi asla unutmadık, daima gündemde tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Özellikle sınıf değişikliği ve ek gösterge yardımcı hizmetlilerimiz için hayati bir konu; bu konuya bizler de son derece hassas yaklaşıyor, her platformda bu talebimizi dile getiriyoruz” diye konuştu. (BSHA)

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku