EKONOMİ:
KOTO, turizm sektörünün röntgenini çekecek    

Kocaeli Ticaret Odası, kentimizin gerek ekonomik gerekse sosyal alandan gelişimini daha üst noktalara taşımak için projeler üretmeye devam ediyor. Bu yönüyle, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destek takvimine her dönem proje eklemeyi başaran KOTO, bu kez turizme özel proje hazırladı. ‘Bölgemizin Turizm Çeşitliliği ve İleriye Dönük Potansiyeline Yönelik Saha Çalışması’ isimli proje geçtiğimiz gün MARKA’da düzenlenen törenle uygulamaya alındı. Törende destek protokolünü, MARKA adına Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, KOTO adına da Oda Genel Sekreter Yardımcısı Adem Aykaç imzaladı.

BAŞKAN BULUT: TURİZM ÖNCELİKLİ SEKTÖRLER ARASINDA

Uygulamaya alınan projeyle ilgili açıklama yapan KOTO Başkanı Necmi Bulut, turizmin hem Kocaeli hem de bölgesel olarak öncelikli sektörler arasında yer aldığını ve bölgemizin bu alandaki potansiyelinin ortaya çıkartılması için sektörün sahadaki temsilcileriyle birlikte hareket edilmesinin önemine vurgu yaparak, “2019-2023 yıllarını kapsayan 11. Kalkınma Planında öncelikli sektörlere ilaveten turizm sektörü öncelikli gelişme alanlarından biri olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda Turizm hizmetlerinin çeşitliliği ve niteliğinin artırılarak turizmin ekonomiye katkısının önemli ölçüde artırılması planlanmaktadır. 

YOL HARİTASI OLUŞTURULACAK

Bu kapsamda devletimizin belirlediği politikalardan; Turizm değerlerimizin destinasyon bazında gruplandırılarak tanıtılması ve markalaştırılması, ortalama konaklama süresini artıracak ve turizmin yılın tamamına yayılmasını sağlayacak sağlık turizmi kapasitesinin nitelik ve nicelik olarak geliştirilmesi, medikal turizm, termal turizm, yaşlı ve rehabilitasyon turizminin yanı sıra spor turizminin geliştirilmesi, turizme elverişli bölgelerin ve alanların tespiti ve değerlendirilmesi için kapsamlı bir envanter analiz çalışması hazırlanarak yol haritası oluşturulması gerekmektedir.

‘TURİZM SEKTÖRÜNÜN RÖNTGENİ ÇEKİLECEK’

KOTO olarak bu hedef doğrultusunda kendimize yeni bir rota çizdik ve bunun ancak sektörde faaliyet gösteren iş insanlarının görüş ve önerileriyle mümkün olabileceğini tespit ettik. Bu amaçla ‘Bölgemizin Turizm Çeşitliliği ve İleriye Dönük Potansiyeline Yönelik Saha Çalışması’nı hayata geçiriyoruz. MARKA tarafından desteklenen projemizle, ilimize bağlı Başiskele, Derince, Gölcük, İzmit, Kandıra, Karamürsel ve Kartepe ilçeleri sınırları içerisinde bulunan, turizm sektöründe Konaklama, Yiyecek-İçecek, Seyahat ve Sağlık alanlarında faaliyet gösteren işletmeler ve bu işletmelere hizmet ve ürün girdisi sağlayan Kocaeli Ticaret Odası üyesi 400 adet firmayla mevcut durum saha anket çalışması gerçekleştireceğiz. Bu sayede hem yeni bir yol haritasının oluşturulmasına katkı sağlayacak hem de adeta ilimizin turizm röntgenini çekeceğiz” ifadelerine yer verdi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku