EKONOMİ:
Kırsal Kalkınma Desteğinde Son başvuru tarihi: 30 Eylül 2019

Verimli kırsal alanlara sahip ilimizin aynı zamanda tarım ve hayvancılıkta da hak ettiği noktaya yükselmesi için çalışmalar yürüten Kocaeli Ticaret Odası, Resmi Gazete’de yayınlanarak başvuruya açılan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ hakkında kapsamlı bilgilendirme semineri düzenledi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen programa, KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz’ın, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Efe, İbrahim Atalay, Tarım ve Hayvancılık Grubu’nun yer aldığı KOTO 4. Meslek Komitesi ile birlikte ev sahipliği yaptığı programa; İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Nuri Al, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

KAPSAMLI PROGRAM

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Efe’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Nuri Al’ın konuşması, Kırsal Kalkınma Örgütlenmesi Şube Müdürü Fatma Karayel’in kapsamlı sunumu, Mühendis Proje Uzmanları Cemil Demirci, Köksal İlter ve Engin Dağ’ın, katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Nuri Al

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Efe

EFE: ÇOK SAYIDA BAŞVURU

YAPILMASINI ARZU EDİYORUZ

Tarımsal üretimin azalma gerekçelerini paylaşarak konuşmasına başlayan KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Efe, bu anlamda toplantının çok büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, “Kocaeli’nin sanayi kenti olarak anılması, ulusal ve uluslararası birçok yatırımcı sanayi tesisi kurulumu için ilk olarak Kocaeli’yi tercih etmesi az sayıda olan üreticiyi de üretmekten alıkoymaktadır. İlimizin tarım ve hayvancılıkta potansiyelini değerlendirebilmesi amacıyla bu programı düzenledik. İlgili destek programına ilimizden çok sayıda işletme ve kooperatifin başvuru yapmasını arzu ediyoruz” dedi. İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Nuri Al da programın önemine dikkat çekerek, destekleri için Kocaeli Ticaret Odası’na teşekkür etti.

PROJENİN AMACI: KIRSAL KALKINMA

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı- Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi” başlıklı sunumuyla katılımcıları bilgilendiren Şube Müdürü Fatma Karayel şu ifadelere yer verdi; “Bu programın amacı; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesidir.

34,7 MİLYON TL HİBE VERİLDİ

Bu kapsamda 2006-2018 yılları arasında ilimizde uygulamaya konulan 1553 projenin tamamı desteklenmiş olup, 34,7 milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır. 52 adet Ekonomik Yatırım Projesi, 1.142 adet Makine Ekipman Yatımları projesi, 357 adet Genç Çiftçilerin Desteklenmesi projesi, 2 adet  Bireysel Sulama Projesi desteklenmiştir. Sadece 52 adet Ekonomik Yatırım Projesi için verilen hibe desteği 19,6 milyon TL’dir.

HİBE DESTEĞİ VERİLEN ALANLAR

Ekonomik Yatırımlar kapsamında; Tarımsal ürünlerin işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, proje kapsamında yer alan tesislerde kullanılmak üzere enerji üretim tesisleri, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımları, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Kapsamında; Kırsal Turizm Yatırımları, Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri, El Sanatları Ve Katma Değerli Ürünler, Bilişim Sistemleri ve Eğitimi, hibe destekleri kapsamında değerlendirilir.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Programa; Son başvuru tarihinden önce bakanlığımızın herhangi bir kayıt sistemine kayıt yaptırmış olan gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilir. Kolektif, Limited ve Anonim Şirketler, 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanununa göre kurulmuş olanlar ile 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatif ve Birlikleri Hakkında Kanuna göre kurulmuş kooperatifler, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun ilgili maddelerine göre kurulan ıslah amaçlı yetiştirici birlikleri ile bunların üst birlikleri/iktisadi teşekkülleri tüzel kişilik olarak başvuruda bulunabilir. “İşletme ve KOBİ tanımı” dışındaki başvurular değerlendirmede reddedilecektir.

DİKKAT: SON TARİH 30 EYLÜL 2019

Proje başvuruları 2 Ağustos – 30 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir. İl değerlendirmesi 01 Ekim – 14 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma son tarihi 15 Kasım 2020’dir. Program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişi başvuruları önce elektronik ortamda www.tarimorman.gov.tr internet adresindeki KKYDP başvuru butonundan, daha sonra sözleşme aşamasında projenin gerçekleştirileceği ildeki il müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden son başvuru tarihi de 30 Eylül 2019’dur.”

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku