EKONOMİ:
İşte ısrafın haberi!

İBB tarafından 2008'de eski başkan Kadir Topbaş döneminde Hollanda'dan alınan 50 metrobüs kullanılmadan hurdaya çıktı. 65 milyon euroya alınan ve bir yıl sonra arızalanmaya başlayan otobüsler Edirnekapı ve Hasanpaşa garajlarında bekliyor.

İİstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne  bağlı İETT,  metrobüs hattında kullanılması için 2008 yılında Hollandalı APTS'den (Advanced Public Trasport Systems) aldığı Phileas marka otobüsler için 'geç teslim, eksik ekipman ve arızalar' sonucu uğradığı zarar nedeniyle 2011 yılında 16 milyon TL'lik tazminat davası açmıştı.  Ancak firma 24 Kasım 2014’te iflasını açıklamıştı. Daha kullanılmadan hurda olan metrobüs araçlarının ne olacağı konusu ise yeni Büyükşehir Başkanı ve yönetimini bekliyor.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku