EKONOMİ:
Fiziki fuarlara 'Sanal Fuar” çözümü

Dünyada her yıl milyarlarca dolarlık fuar ticareti gerçekleştiriliyor. Ve Çin’de yaşanan olaylardan önce 2022’ye kadar dünya fuarcılık ticaretinin 5 ile 7 kat büyüyeceği konuşuluyordu. Bu oran, küresel gayri safi hasıla için yapılan yıllık ortalama büyüme tahmininin üzerinde. Ancak günümüze gelindiğinde neredeyse dünyanın tüm ülkelerindeki fiziki fuarlar iptal edilmiş ya da ertelenmiş durumda. Virüsler ekonomik sıkıntılar çeken günümüz dünyasının şirketleri için dijitalleşme artık mecburi bir durum.

Türkiye’nin ilk ve tek yerli yazılımı olan Endless Fairs Sanal Fuar yazılımı iptal olan fiziki fuarlara aşı gibi bir alternatif sunuyor. Endless Fairs CEO’su Gökmen Özdemir, “ Sanal Fuarlara son bir ayda yüzde 80 talep artışı gözlemliyoruz. Ayrıca 2020 hedeflerimizi hedeflerimizi 2 katına çıkarmış durumdayız. Sanal fuar çözümleri, bu olumsuz ekonomik koşullarda avantaja dönüştürülebilir bir seçenek olarak değerlendirilmeli. Günümüzde şirketler Data için milyonlarca lira para ödüyor. Sanal fuarlarda bu dataların 10 katını elde ettiğinizi düşünmenizi istiyorum. Dolayısı ile fiziki fuarların ayakta kalması ve pazarını genişletmesi için daha çok dijitalleşmesi gerekiyor. Ve bu sayede fiziki fuarlara oranla ticaret hacimlerini daha 2-3 katına çıkarabilirler.” açıklamalarında bulundu.

Endless Fairs CEO’su Gökmen Özdemir

Sanal fuar nedir?

Sanal fuar fiziki fuarlarla aynı konsepte ait yalnızca web ve mobil olarak tek tıkla dünyanın öbür ucundaki fuarı gezme imkanı bulan bir konsept. Bu konsept içerisinde yazılı, görüntülü iletişim, seminerler, tanıtım filmleri, broşürler akla Fiziki fuarlarla ilgili ne geliyorsa sanal fuarlarda da aynısı organize ediliyor. Sanal fuar konseptinin fiziki fuarlarla eş zamanlı olarak organize edildiği gibi bağımsız olarak da organize ediliyor. Aynı zamanda network açısından stant sahipleri standını kaç kişi ziyaret etmiş yaş ortalaması nedir, ne kadar süre stant da kalmış, kartvizit bırakmış mı gibi soruların yanıtını data olarak elde edebiliyor. Bu datalar sayesinde iş ağı genişliyor ve kayıtlar dijital olduğu için gözden kaçan bir fırsat olmuyor. Sanal fuar takvimini incelemek için https://www.endlessfairs.com/ tıklayabilirsiniz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku