EKONOMİ:
Emeklilerin durumu kritik!

Belirlenen asgari ücretin de çok altında kalan emekli maaaşları için emeklilerin umudu ve gözü Temmuz'da açıklanacak olan yeni zam oranlarına çevrildi. Sürekli emeklilere zam müjdesi vermekle tanınan  Takvim Gazetesi yine son haberinde emekliye umut dağıttı ancak emeklinin temmuz ayında alacağı zam oranı üç aşağı beş yukarı belli.   Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranını gösterecek ilk 6 aylık enflasyon verisini sabırsızlıkla bekliyor  ancak  Merkez Bankasının son anketinden bu yılın ilk yarısında gerçekleşecek enflasyon, yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı için yüzde 6,7 tahmini olarak çıkıyor.. Bu tahmin gerçekleşirse, en düşük emekli aylığı bin 200 lirayı bulacak. Yani bir emekli bugün normal asgari ücretin bile çok aşağısında kalmış vaziyette .

EMEKLİLER: " DİLENME DURUMUNA GELDİK!"

Emekli maaşlarının son ekonomik krizden sonra iyice eridiğini belirten emekliler ise gazetemize yaptıkları açıklamada; " Emekli maaşımız eridi gitti. Neredeyse artık dilenme noktasına geldik. Altı aydan altı aya yapılan kıytırık zam oranları buna çare olacak gibi gözükmüyor. Hükümet biran önce emekli maaşlarını enflasyon oranına göre iyileştirmesi gerekiyor" dediler.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku