EKONOMİ:
Çiftçiye 1 yılda 7 Milyon 309 bin TL destek

Büyükşehir’den çiftçiye 1 yılda 7 Milyon 309 bin TL destek

Kocaeli 2. Doğu Marmara Tarım Fuarı hafta sonunda da ziyaretçilerini ağırladı. Gün içinde birçok konferans ve tanıtımın olduğu Kocaeli 2. Doğu Marmara Tarım Fuarı’nda çiftçiler merak ettikleri konular hakkında alanında uzmanlar tarafından bilgilendirildi.  Türkiye’de gıda tarım ve hayvancılık konusunda bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Avukat Necmi Özen, Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli’de  tarım ve hayvancılığa 1 yılda toplam 7 milyon 309 bin lira destekte bulunulduğunu, bu sayede önemli bir gelişme sağlandığını aktardı.

KÖYDEN KENTE GÖÇ

Türkiye’de gıda tarım ve hayvancılık konusunda çiftçilere konferans veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Avukat Necmi Özen konuşmasında; “Türkiye’de nüfus sürekli artıyor ama buna oranla hayvancılık ve tarım üretimi giderek azalıyor. Geçmişten günümüze süregelen doğudan batıya göç ne yazık ki tarım arazilerinin boş kalmasına neden oldu. Köyden kente göçü engellememiz için özellikle merkezlerdeki yönetim anlayışını güçlendirmemiz gerekiyor. Köyde tarım yapan vatandaşı köyden başka kente değil, köyden merkez il ve ilçesine göç etmesini sağlamalıyız. Bu sayede köyden göçen vatandaş başka ile değil kendi toprağının olduğu yerde kalarak toprakla bağını kesmemiş olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda önemli ilerlemeler kazandık” dedi

TARIM VE HAYVANCILIĞA KATKI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılığa verdiği katkıya değinen Özen; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 1 yılda toplam 7 milyon 309 bin lira destekte bulunduk. Bu yatırımlar sonrasında ilimizde hem büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısında hem de sera üretiminde büyük oranda artış oldu.

“ÇİFTÇİLERİMİZ TİCARİ KAYGIDAN DOLAYI YERLİ TOHUM KULLANMIYOR”

“Hayat tohumla başlar” diyen günün ikinci konuşmacısı Mısır Araştırma Endüstrisinden Ahmet Duman “Yerli tohum çeşitleri” hakkında bilgi verdi. Yerli tohumun önemine dikkat çeken Duman bitkisel ve hayvansal gıdalar da doğru ürünü seçmeliyiz doğru ürün için de doğru sistemi kullanmalıyız” şeklinde konuştu. Türk çiftçilerinin yerli tohumları tercih etmediğini ifade eden Duman, “Çiftçilerimiz ne yazık ki ticari kaygılar dolayısıyla ithal tohumu tercih ediyor” diyerek sitemde bulundu. Günün son konuşmasını yapan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Halil Samet “Tıbbı aromatik bitkiler alternatif ürün olabilir mi?” konusunda çiftçilere konuşma yaptı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Kocaeli'de ulaşıma gelen zam oranı belli...
Kocaeli'de toplu taşıma, taksi ve okul servisleri ücretlerine yapılacak zam oranı bugün gerçekleştirilen...

Haberi Oku