EĞİTİM:
Yücel Boru Fen Lisesi öğrencileri prototipi tamamladı

Bor ile yangın söndürme ve can ve mal kaybını en aza indirgemeyi hedefleyen Yücel Boru Fen Lisesi öğrencileri, prototipini tamamladıkları ürünün patentini almak için başvurularını tamamladılar.

Gebze İlçe Milli Müdürlüğü, Tübitak- Martek ve Gebze Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa gerçekleşen GençBizz Born Şirketi ilk ürününün prototipini tamamladı.

Şirket bünyesinde araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan Yücel Boru Fen Lisesi öğrencileri, ev ve işyerlerinde olası yangınlara anında müdahale edilebilmesi için bor madeni ile çalışan bir yangın topu geliştirdi. Bu top yangın esnasında ateşin içine atılıyor ve belirli bir sıcaklığa ulaşınca patlayarak etrafındaki yangını söndürüyor.

Yücel Boru Fen lisesi öğrencileri tarafından icad edilen ve prototipi tamamlanan ürün ile ilgili olarak patent müracaatı gerçekleştirildi.

Ev ve işyerlerinde meydana gelebilecek yangınlara karşı bor mineraliyle hızlı bir şekilde müdahale ederek can ve mal kaybını en aza indirgeyebilmek. İçeriğindeki bor mineralli özel formülü ve daha hafif dış tasarımı ile öne çıkan ürün, tasarımında cari açık kaleminin bir parçası ve ithal ürün alanında bulunan yangın söndürme sistemleri ülke ekonomisine katkı sunmak amacı ile özel olarak proe yöneticileri tarafından seçildi.

Yücel Boru Fen Lisesi öğrencilerinin bu başarısı şirketin çözüm ortağı olan kurum ve kuruluşlar tarafından büyük bir takdirle karşılanırken, GençBizz Born Şirketi projesinin Türkiye'ye önemli katkılar sağlayacağının da ilk sinyallerini vermiş oldu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku