EĞİTİM:
Vali Yavuz'dan YKS Mesajı

          Bu hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı; Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olmak üzere üç bölüm halinde gerçekleştirilecektir. Cumartesi günü saat 10.15 te başlayacak ve 13.00’ te sona erecek, Pazar günü 10.15 te başlayacak ve 13.15’ de sona erecek, 2.5 saatlik bir aradan sonra Yabancı Dil Testi 15.45’de başlayıp 18.15’de sonlanacaktır. 

          Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan 18.06.2020 gün ve 2020/71 sayılı karar ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla; 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanması dahil ilimiz genelinde sınav hizmeti verecek bütün binalarda her türlü sağlık, hijyen, güvenlik ve ulaşım konularında gerekli tedbirler ilgili kurumlarımız tarafından alınmıştır.

          YKS sınavına girecek adayların T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması amacıyla İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile İzmit, Kartepe, Başiskele, Darıca, Derince, Gebze, Karamürsel, Gölcük ve Körfez İlçe Nüfus Müdürlükleri; 27 Haziran 2020 Cumartesi günü 07.00/­17.00 saatleri arasında, ­28 Haziran 2020 Pazar günüde 07.00­/15.30 saatleri arasında, açık bulundurulacaktır.

          YKS sınavlarına girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır. Özellikle sınav merkezleri önünde bekleyecek Vatandaşlarımızdan ricamız sosyal mesafeye dikkat ederek ve maskelerin doğru bir şekilde takılmasındır.

          Geleceğimizin emaneti sevgili gençler;

          Geleceğimizin emaneti ve teminatı olan sevgili gençler; büyük bir azim ve çabayla hazırlandığınız Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından biridir. Ruh ve beden sağlığınızın her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu unutmadan bu sınava her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak girmelisiniz. Heyecanınızı yürekten paylaşıyor, kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığına inanıyorum.

          Sınava büyük bir azim ve gayretle hazırlanan sevgili öğrencilerimiz; elinizden gelenin en iyisini yapabilmek için çok çalıştınız. Şimdi ise kendinize güvenmek ve emeklerinizin karşılığını alma zamanıdır. Sizlerden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, yenilikçiliğe dayalı araştıran, sorgulayan; milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olmanızdır.

          Sevgili Anne ve Babalar;

          Çocuklarınızın başarısı için birçok fedakârlıklar yaptınız, yapıyorsunuz. Onların başarısını görmek elbette hakkınız. Kalan günler onlar için çok önemli. Daha şimdiden sınavın sonucu ne olursa olsun; onların yanında olduğunuzu gösterip moral vermelisiniz. Bu, onların gerginliğini azaltacağı gibi sınav sonucuna da olumlu etki gösterecektir. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz. Onlar sizin evladınız, gözbebeğiniz, canınızdan bir can. Sınavlar gelir geçer, ama anne-baba-çocuk ilişkisi hep devam eder. Lütfen bunu unutmayınız.

                  

          Bu duygu ve düşüncelerle, her zaman destekleriyle evlatlarının yanında olan velilerimize, öğrencilerimizin yetişmesinde her türlü fedakarlığı üstlenen, emek veren çok değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyor, YKS’'ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

  SEDDAR YAVUZ                                                                                                               

   KOCAELİ VALİSİ

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku