EĞİTİM:
Kocaelili 5 öğrenci, Darüşşafaka'da 8 yıl tam burslu, kolej eğitimi alacak

1863 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Darüşşafaka, yeni eğitim-öğretim dönemine hazır. 158 yıldır, küçük yaşta anne ve/veya baba kaybı yaşamış, maddi durumu yetersiz öğrencilere 8 yıl tam burslu, yatılı kolej eğitimi sunan; Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu Darüşşafaka’da pandemi dönemine uygun olarak tüm sağlık önlemleri alınırken, yaklaşık bir buçuk yılı aşkın süredir ailelerinin yanlarında eğitim-öğretimlerine devam eden 1.000’e yakın öğrenci de 13 Eylül 2021 Pazartesi günü okullarına geri döndü.

Tüm faaliyetlerinin temeline çağdaş, akılcı, eşitlikçi bir eğitim modelini koyan Darüşşafaka’ya bu yıl Kocaeli’nden de 5 öğrenci daha katılıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen sınavda başarılı olarak Darüşşafaka’ya girmeye hak kazanan 107 öğrencinin yanı sıra, geçtiğimiz yıl okula kabul edilen fakat pandemi nedeniyle eğitimlerine evlerinden devam eden öğrencilerin oryantasyon süreçleri de geçtiğimiz günlerde başladı. 

Darüşşafaka’da okumaya hak kazanmalarına rağmen bir yıldır uzaktan eğitim gören öğrenciler ve velileri ilk kez 6 Eylül’de okullarıyla tanıştı. Türkiye’nin 25 ilinden gelen Darüşşafaka Eğitim Kurumları 6. sınıf öğrencisi ile velileri 2 gün boyunca birlikte İstanbul Maslak’ta bulunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları yerleşkesinde vakit geçirdi. Yemekhanede yemek yiyen, yatakhanede uyuyan öğrenci ve veliler, okulu birlikte keşfettiler. 8 Eylül’de 6. sınıf velileri okuldan ayrılırken, 9 Eylül’de ise Türkiye’nin 33 ilinden 107 yeni Darüşşafaka öğrencisi, velileriyle Daçka’ya geldi. 

Okul, akademik kadro, yatılı eğitimin işleyişi hakkında veli ve öğrencileri bilgilendiren program kapsamında Darüşşafaka tarihi, iPad eğitimleri, yeni Darüşşafaka velilerinin kurum hakkında bilgilendirilmesi, rehberlik dersi, sağlıklı beslenme ve hijyen semineri, öğrencilere yönelik görsel sanatlar dersleri, fen bilimleri dersleri, müzik dersi, Türkçe ve sosyal bilimler dersleri gibi teorik anlatılar yer aldı.  Ayrıca masal anlatımı, piknik, sinema etkinliği, koro çalışmaları, açık havada yapılan parkur etkinlikleri ile herkesin güzel vakit geçirmesi ve kaynaşması hedeflendi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku