EĞİTİM:
KO-MEK'ten okul kantincilerine ilk yardım eğitimi

Hayati önem taşıyan ilk yardımı öğrenen kantinciler çocukların yaşayabileceği olası kazalara müdahale edebilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, kentin dinamiklerine yönelik gerçekleştirdiği ilk yardım eğitimlerini sürdürüyor. KO-MEK “can kurtaran” eğitimini bu defa okul kantincilerine verdi. Kantincilere yönelik verilen ilk yardım eğitimi, çocukların okullarda yaşayabileceği olası kazalar ve üzücü olayların önüne geçilmesi adına hayati önem taşıyor.

OKUL KANTİNCİLERİNDEN EĞİTİME YOĞUN İLGİ

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyon Başkanı ve İstanbul Kantinciler Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu ile Kocaeli Sağlıklı Yaşamı Destekleyen Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği (SAYKİDER) Başkanı Aykut Sunar’ın önderliğinde organize edilen eğitime okul kantincilere yoğun ilgi gösterdi. Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’ndaki eğitim

KO-MEK Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı usta öğreticisi tarafından verildi.

TEORİK EĞİTİM İLK YARDIM TANIMI İLE BAŞLADI

Teorik ve pratik uygulamalı eğitimde ilk olarak ilk yardımın tanımı yapıldı. İlk yardımın doğru uygulanmasının önem taşıdığı vurgulanan eğitimde, acil tedavi ve ilk yardımın farkı anlatıldı. Acil tedavinin uzman doktorlar tarafından yapılması gerektiği, ilkyardımın ise; bu konuda eğitim almış herkes tarafından yapılabileceği kaydedildi.

SOĞUKKANLI OLUN

KO-MEK Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı usta öğreticisi eğitimde özellikle ilk yardımı yapacak olan kişinin son derece soğukkanlı olması gerektiği üzerinde durdu. Bu aşamada ilk yardımın bazen hiçbir şey yapmamak olduğu da hassasiyetle dile getirildi. İlk yardımın hayat kurtardığı gibi yapılan yanlış müdahaleler neticesinde bu durumun son yardım olabileceğinin altı çizildi.

CANSIZ MANKE ÜZERİNDE KALP MASAJI

Pratik eğitim kapsamında ayrıca okul kantincilerine, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, kırık ve çıkıklarda ilk yardımı, yanıklarda ilk yardım ile zehirlenmelerde ilk yardım konuları anlatıldı. Ayrıca yaralı taşıma tekniği gösterildi. Pratik eğitimin son bölümünde KO-MEK Usta Öğreticisi tarafından cansız manken üzerinde ilkyardım uygulaması yapıldı. Uygulamada, verilen eğitim çerçevesinde cansız mankene kalp mesajı ve yaralarına müdahale yöntemleri aktarıldı.

“ÇOCUKLAR BİZE EMANET”

Kocaeli Sağlıklı Yaşamı Destekleyen Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği (SAYKİDER) Başkanı Aykut Sunar, Kocaeli’ndeki okul kantincilerine yönelik KO-MEK tarafından verilen eğitimin önemine değindi. Okulda çocukların öğretmenlerinden sonra en fazla okul kantincilerini gördüğünü ve birebir iletişim halinde olduğunu söyleyen Sunar, “Okuldaki çocuklar bir anlamda bizlere emanet. Biz onları her an görüyoruz. Olası kazalarda onlara ilk yardımı biz yapabiliriz. Doğru bilinen bir ilk yardımın hayat kurtardığını biliyoruz. Geçmiş dönemde acı olaylar yaşadık. İlk yardımı bilirsek, çocuklarımızı kurtarabiliriz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR EDERİZ

KO-MEK’in adına yakıştığı gibi Halk Üniversitesi olduğunu kaydeden Sunar, “Dernek olarak sosyal sorumluluk bilinciyle ve geçmişte yaşanan acı olayların bir daha yaşanmaması için üyelerimizin bu eğitimi almasını istedik. Dışarıda bu eğitimi almaya kalksak önemli bir meblağ ödemimiz gerekiyordu. Ama Halk Üniversitemiz talebimizi hemen kabul ederek bize bu eğitimi hem de uzman eğitmenlerin gözetiminde vermeyi kabul etti, Allah razı olsun ” dedi. Sunar, kendilerine bu imkanı sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere KO-MEK yetkililerine teşekkür etti. Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyon Başkanı ve İstanbul Kantinciler Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu da KO-MEK’in herzaman eğitimle vatandaşların yanında olduğuna vurgu yaparak, okul kantincileri için verilen ücretsiz ilk yardım eğitimi için teşekkür etti.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku