EĞİTİM:
İngiltere'de Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerine yeniden  '2 yıl çalışma izni verildi”

İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yeni göçmenlik yasasına dair yapılan açıklamaya göre, İngiltere'de okuyan yabancı öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmaları için ülkede kalmalarına izin verilen dört aylık süre iki yıla çıkarıldı. 2020 yılından itibaren geçerli olan yasada Yapılan kanun değişikliğiyle 2020-2021 akademik yılından itibaren geçerli olmak üzere Lisans yüksek lisans ve doktora öğrencileri yararlanabilecek.

 

İngiltere’de eğitim şartları

Endless Abroad Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Özdemir, Bir öğrencinin İngiltere'de lisans veya yüksek lisans eğitimi alabilmesi için okulların giriş prosedürleri birbirinden farklılık göstermekle birlikte en çok dikkat edilen iki maddeyi açıkladı;  Özdemir, “Dil yeterliliği, lise not ortalaması ve başvuru motivasyon mektubu en önemli faktör. İngiltere'de lisans veya yüksek lisans eğitimlerine kabul edilmek için herhangi bir giriş sınavı şartı bulunmuyor; ancak adayların dil yeterliliklerini IELTS Academic veya IELTS UKVI sınavlarıyla belgelemeleri gerekiyor.” dedi. İngiltere'de Lisans eğitimi 3 sene, yüksek lisans eğitimi ise 1 sene sürüyor.

En çok tercih edilen bölümlerden bir kaçı ise; İşletme, Ekonomi, Pazarlama, Dijital pazarlama, Psikoloji, bilgisayar mühendisliği ve Hukuk.

İngiltere'de burs imkanları dikkat çekiyor

Üniversitelerin başarı bursu, Türk öğrenci bursu gibi sunmuş olduğu bu burslar kapsamında, öğrenciler öğrenim ücretlerinin yarısına ya da tamamına kadar kazanma şansına sahip. Ayrıca BUTEX, British Council, Marshall , Chevening , DIFD Ortak Burs Programı , Fulbright Bursları , Gates Cambridge Bursları, GoStudyUK Bursları gibi birçok farklı burs imkanı da bulunmakta. İrlandada lisans ve yüksek lisans eğitimleri için detaylı bilgi almak için  adresini tıklayabilirsiniz.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku