EĞİTİM:
İMES 'Sercan Sağlam ' Anaokulu açıldı

Törene; Kocaeli Valisi  Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan,  İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, Organize Sanayi Bölgelerinin başkanları,  IMES Organize Sanayi Bölgesinde görevli iken trafik kazası sonucu  vefat eden ve okula ismi verilen Sercan Sağlam’ın babası Yaşar Sağlam, annesi Emine Sağlam ve ablası Semra Gündoğdu ile çok sayıda davetli katıldı.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın konuşmalarının ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy törende yaptığı konuşmalarında; “ Bugün benim açılışıyla çok mutlu olduğum bir programda bir aradayız.  Bir çok programda bulunarak, bir çok açılışlar yapıyoruz. Ancak bugünkü açılış benim için çok büyük anlam taşıyor. Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret ettiğimizde organize Sanayi Bölgelerimizden ricada bulundum. Kadın istihdamını daha üst noktalara taşımak durumundayız dedim. Çalışmak zorunda olup, çocuğunu bırakamadığı için çalışamayan anneler var. Bunların çalışmalarına fırsat verebilecek bir organizasyonu gerçekleştirmek durumundayız. Bu konuda da Organize Sanayi Bölgelerimiz istihdamın yoğun olarak yer aldığı bölgelerin başında geliyor. Buralarda anaokulları yapalım ve bu okullarda çalışmak isteyen kadınlarımıza fırsat yaratalım dedim. Anaokullarımız 3, 4 - 5 yaş grubunda çocuklarımızın gittiği okullarımızdır. Yani 3 yaşındaki çocuğumuzu da anaokuluna alabilecek durumdayız. Dolayısıyla çalışmak isteyen anneler için bu önemli bir fırsat. Bu noktada bu işe ilk başlayan  İMES Organize Sanayi Bölgemiz. Sayın Başkana ve yönetim kurulunun bütün üyelerine teşekkür ediyorum. Kimyacılar Organize Sanayi Bölgemizin yaptıracağı okulun proje aşamasında olduğunu biliyorum. Umuyorum ki diğer Organize Sanayi Bölgelerimizde bu çalışmalara devam eder.

Okul Öncesinde Özellikle 5 Yaş Grubunda Kocaeli’de %100 Okullaşma Hedefini Ortaya Koyduk.

Özellikle kadın istihdamını önemsiyoruz. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilecekleri, ekonomik özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir ortamı onlara sunmak durumundayız. Bu bakımdan anaokulları da onların çalışmalarına fırsat yaratacak bir organizasyondur. Bu yönüyle benim için çok önemli ve anlamlı. Burada şu aşamada 27 öğrencimiz var. Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarının yanında yakın yerleşim yerlerindeki insanlarımızda bu okuldan yararlanacak. Okulun bir takım ihtiyaçlarını Organize Sanayi Bölgesi yönetimi karşılıyor. Bu yönüyle de teşekkür ediyorum. Biz okul öncesini önemsiyoruz. Okul öncesinde özellikle 5 yaş grubunda Kocaeli’de %100 okullaşma hedefini ortaya koyduk. Geçtiğimiz yıl %100’e yaklaştık. Bu yıl hedefimiz 5 yaş grubunda özellikle %100’ü bulmak. Bu yönde bütün ilçelerimizde Kaymakam arkadaşlarımız ve müdürlerimiz yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarına devam ediyorlar. Kocaeli genelinde 1974 anasınıfımız var. Burada 44 bin 327 öğrencimiz okul öncesinde eğitim görüyor. Bunların  büyük bir çoğunluğu 5 yaş grubu ama 3 ve 4 yaş grubunda da öğrencilerimiz bulunmaktadır. Bizim hedefimiz; çocuklarımızın eğitimlerinin okul öncesinden başlayarak topluma daha iyi hazır hale gelebilmelerini sağlamaktır. Başta anneler olmak üzere çalışanlarımıza çocuklarını bırakabilecekleri güvenli bir ortam sunmaktır. Bu Kocaeli’de Organize Sanayi Bölgeleri içerisindeki ilk anaokulumuz. İMES Organize Sanayi Bölgemizi tekrar tebrik ediyorum. Çocuklar geleceğimiz ve bu anlamda onların en iyi şekilde eğitilmesi hepimizin en büyük  arzusudur.” dedi ve okulun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi  Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle İMES Organize Sanayi Bölgesi Sercan Sağlam Anaokulunun açılış kurdelesini kestiler. Açılışın ardından Anaokulunu gezen Sayın Valimiz ve protokol üyeleri çocuklarla tek tek ilgilenerek, onlara çeşitli hediyeler verdiler ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Özlem ÇİMEN ESEN

03.10.2019

banner148
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku