EĞİTİM:
Hem tecrübe hem de harçlık kazanıyorlar

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği (İZSANDER) Başkanı Halil Atay ve yönetimini makamında konuk etti. Okul Müdürü Mehmet Aktaş’ın da yer aldığı ziyarette, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje okulu kapsamında hayata geçirdiği çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “1945 yılından bugüne eğitim veren şehrimizin ve ülkemizin en köklü mesleki ve teknik okullarından biridir. Meslek sahibi yaptığı yaklaşık 40.800 mezunu; iş hayatında, bilim alanında ve her alanda etkin görevler yaptı, yapıyor. İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, köklü “Ulu Çınar” olma vasfını sürdürmeye devam ediyor” dedi.

“KOCAELİ SANAYİ ODASI TOBB PROTOKOL PROJE OKULUDUR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın görüşmede okulun TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle “81 ilde 81 Meslek Lisesi” kapsamına alınarak, “Proje Okulu” olmasının önemine değindi. Pandemi döneminde meslek liselerinin evsel ve endüstriyel temizlik ile hijyen ürünlerinin üretiminin yapıldığının dile getirildiği görüşmede Başkan Büyükakın, kimya alanında evsel ve endüstriyel temizlik ürünleri üretiminde ülke genelinde 9 farklı ilde 26 mesleki ve teknik okullarının evsel ve endüstriyel temizlik ve hijyen ürünlerinin üretiminin yapıldığı bilgisini aldı. Bu kapsamda İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de 13 öğretmeni ve 25 öğrencisi ile üretim çalışmaları yaptığını öğrenen Başkan Büyükakın, emeği geçen herkese teşekkür etti.

300 TON CİVARINDA ÜRETİM MİKTARINA ULAŞILDI

Günlük üretim kapasitesi 10 ton olan sipariş durumuna göre 16 farklı temizlik ürün ve hijyen ürünleri üretimi kaliteli ve güvenilir olarak yapıldığı bilgisini de alan Başkan Büyükakın, çalışan öğrencilerin hem mesleki alanda tecrübe hem de harçlıklarını kazandığını da öğrendi. Seri üretim ünitelerinin kurulmasının ardından 12 farklı ürünün seri üretimine geçilen İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, hali hazırda antibakteriyel sıvı el sabunu, sıvı el sabunu, genel amaçlı yüzey temizleyicisi, antibakteriyel yüzey temizleyicisi, hipoklorit bazlı yüzey solüsyon, yağ çözücü, çamaşır suyu, ultra çamaşır suyu, cam temizleyici, köpük sabun, mavi su temizleyici, elde bulaşık deterjanı temizlik ürünlerinin üretim ve satışı yapılıyor. Başkan Büyükakın, İSOKİM markası altında yıllık yaklaşık 300 ton civarında üretim miktarına ulaşıldığını da takdirle karşıladı.

AKTAŞ, “5000 SIRA TAKIMI İMALATI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kent genelinde okul, kurumlar ve özel firmaların yüzey hijyen dezenfektanı ihtiyacının tamamının İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin üretimiyle karşılandığını da söyleyen okul müdürü Mehmet Aktaş, “MEB siparişiyle okullarımızın öğrenci sıra takım ve sınıf ahşap takımları üretimini de gerçekleştiriyoruz. Bu amaçla 5000 sıra takımı imalatı yapıyoruz. Öğrenim gören öğrencilerimize burs verilmesi, yabancı dil gelişimlerinin sağlanması, ulusal/uluslararası destek projelerinde doğrudan yararlandırılması, döner sermaye çalışmalarının gelişimi desteklenerek öğrencilerin piyasa koşullarında üretim yaparak harçlıklarını kazanmasının sağlanması gibi birçok sektör-okul desteğine ev sahipliği yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku