EĞİTİM:
Geri Dönüşüm Proje Yarışmasında GTÜ'lü Akademisyenlere Ödül

Alüminyumun ve alüminyum içeren atıkların geri dönüşüm süreçlerinin geliştirilmesini, sürdürülebilirlik ve çevre etkilerine, proseslere ve ekonomiye katkısını konu alan “Geri Dönüşümün Parçası Ol” adlı proje yarışması TALSAD tarafından bu yıl ilk kez düzenlendi. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevko Vakfı tarafından desteklenen proje yarışmasına katılan projeler; kamu kurumları, akademisyenler ve alüminyum sektörünün önde gelen yirmi yedi uzmanın katılımı ile oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Finale kalan son 10 proje, 14 Ekim 2021 tarihinde yapılan sunumlar ile değerlendirilerek kazananlar belirlendi.  

  

Akademisyenlerin, “Alüminyum Cüruflarının Duvar Karoları Bünyelerinde Kullanımı ve Geri Dönüşümü” başlıklı çalışmasının amacı, ekonomik ömrünü doldurmuş ve proseslerden hurdaya çıkmış alüminyum cürufların seramik duvar karoları bünyelerine katkılandırmak olduğu bildirildi. Böylelikle hem atıkların geri dönüşümünü sağlanacak hem de karolar için mukavemet arttırıcı ithal hammaddeler yerine oldukça ucuz bir malzeme kullanarak katma değeri yüksek ürünler üretilecek. 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku