EĞİTİM:
Gebze Cumhuriyet'te Bayrak Töreni

Törende konuşan Kaymakam Mustafa Güler: “Değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, okul Müdürümüz ve öğretmenler, sevgili yavrularımız, onların kıymetli aileleri hepinize hayırlı sabahlar diliyorum, en içten duygularımla sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Kaymakam Güler, okulda öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Bugün okulunuza sizlerle beraber İstiklal Marşımızı okumak ve bayrak törenine katılmak üzere geldik. Biz her pazartesi İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şener Doğan ile beraber bir okula gidiyoruz, bayrak töreninde öğrencilerimizle beraber oluyoruz, öğretmenlerimizle sohbet ediyor okulun fiziki şartlarına bakıyor ihtiyaçlarını önceliklerini tespit edip ve eğitimle alakalı değerlendirmeler yapıyoruz. Tüm bunları yapmamızdaki tek amaç eğitimin öğretimin ülkemizin temel meselesi olmasıdır. Eğitimde atılım yapamayan, önem vermeyen milletler başka devletlerin, başka milletlerin etkisine, tesirine maruz kalmak durumundadırlar. Bu sebeple bizler, siz yavrularımıza henüz anne kucağındayken, anaokulu yaşlarında iken iyi bir eğitim vermeyi istiyoruz. İyi bir eğitimin temelinde iyi bir insan olmak yatıyor. Çocuklarımızın önce ailelerine sonra yaşadıkları şehre ve topluma sonra da insanlığa hayırlı birer birey olarak yetişmelerini istiyoruz.  Karakter, bilgi, ahlak, davranış olarak iyi yetişirse sorumluluklarının bilincinde memleketine milletine faydalı bir fert bir insan olur. Geleceğimiz olan siz yavrularımızı göz bebeğimiz gibi korumak durumundayız.

Kıymetli çocuklar; sizlerin birbirine karşı saygılı, birbirini seven, özgüveni yüksek, anne-babasına saygılı ve çevresine yardımcı bireyler olarak yetişmeniz için çaba sarf ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği “Muassır Medeniyet Seviyesi”ne ulaşabilmemiz için en temel koşul sizlerin iyi bir eğitim almasıdır. Eğitim insanın her yaşında her çağında gereklidir. İnsan öğrenmeye, eğitilmeye her zaman muhtaç bir varlıktır.

        Sevgili çocuklar; derslerinize iyi çalışın, okulda öğretmenlerinizi iyi dinleyin, evde derslerinizi tekrar edin, bol kitap okuyun. Dil eğitimine özellikle çok dikkat etmelisiniz. Dünyaya açılmanın anahtarı “dil” hayati öneme sahiptir. Bir bilgisayarın başına oturduğumuzda dahi dil bilgisine ihtiyaç duyuluyor, bilimsel bir araştırma için dil bilgisine ihtiyaç var. İngilizce konusuna özellikle eğilmenizi öneriyorum.

        Az sonra sınıflara geçeceğiz. Sizlere derslerinizde başarılar diliyorum.” Dedi.

        Daha sonra Öğretmenler odasına geçen Kaymakam Güler ve Milli Eğitim Müdürü Doğan, öğretmenlerle bir araya gelerek istek, öneri ve şikayetlerini dinledi.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku