EĞİTİM:
Büyükşehir Konservatuvarı yetenek sınavı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Yetenek Sınavı gerçekleştirildi. İki gün süren sınavda yeteneklerini sergileyen adaylardan sınav komisyonunun yapacağı değerlendirme sonrası konservatuvarı kazanmaya hak kazananlar 11 Eylül Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi web sayfası www.kocaeli.bel.tr adresinden açıklanacak. Sınavı kazanan adayların 11-13 Eylül tarihlerinde kayıt yaptırmalı gerekiyor.

REKOR BAŞVURU OLDU                         

Konservatuvar Yetenek Sınavı için 19 Ağustos- 04 Eylül tarihlerinde başvurular alındı. 17 günlük süre zarfında bin 369 kişi yetenek sınavına girmek için başvuru yaptı. Sınav giriş belgeleriyle belirtilen saatte Leyla Atakan Kültür Merkezi, Geleneksel Sanatlar Merkezi, Güzel Sanatlar Merkezi ve SDKM’de yetenek sınavına giren adayların müzik duyum yetenekleri ölçüldü.

UZMAN EĞİTMENLER

Yapılan yetenek sınavında başarılı olanlar Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Din Musikisi, Batı Müziği, Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar ve Bale Bölümlerinde eğitim almaya hak kazanacak. Bale ve Hat bölümleri için 4 yıl, Çocuk Resim ve Dini Musiki bölümleri için 2 yıl, diğer bölümler içinse 3 yıl temel sanat eğitimi veren Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının alanında etkin ve başarılı eğitmenler görev alıyor.

KONSERVATUVARA 319 KİŞİ ALINACAK

11 Eylül Çarşamba günü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından konservatuvarda eğitim almaya hak kazanan 319 kişi 13 Eylül Cuma mesai bitimine kadar kayıt yaptırmak zorunda. Kayıt yaptırmak için bir fotoğraf, kimlik fotokopisi ve öğrenci katkı payı ücretinin yatırılması gerekiyor. Tüm bölümler için 1. sınıfın hazırlık sınıfı olarak kabul edildiği Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında, birinci sınıfta başarı gösteremeyen öğrencinin üst sınıfa geçmesi veya sınıf tekrar etmesi mümkün değil. Öğrencinin devamsızlık yapmaması gerekiyor, devamsızlık hakkının yüzde 30’unu geçen öğrencinin ilişiği kesiliyor.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku