EĞİTİM:
   Bilgievleri'nden 'Baba Okulu” projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime yönelik hizmetleri arasında başı çeken ve Türkiye'ye örnek olan Bilgievleri, yeni eğitim - öğretim dönemine hızlı başladı. Bilgievleri daha önce annelere yönelik uyguladığı “Anne Okulu” projesinden sonra bu yıl da babalara yönelik “Baba Okulu” projesini faaliyete geçirdi.

EBEVEYNLER VE AİLE İÇİ İLETİŞİM

Baba Okulu Projesi, Bilgievlerinde devam eden değerler eğitimi çalışmaları kapsamında öğrencilerin babalarına yönelik olacak. Proje sayesinde babaların çocukları ve eşleriyle daha iyi iletişim kurması hedefleniyor.

 

ÇOCUK YETİŞTİRME, TUTUM VE MODELLER

Projenin içeriğinde özelikle çocuk yetiştirmenin püf noktalarını içeren etkili iletişim teknikleri, ideal anne baba tutumları ve örnek aile modelleri işlenecek. Babaların paylaşımcı ve katılımcı olması hedefiyle kurgulanan Baba Okulu derslerinde, uzman rehber eğitmenler tarafından çocuklarının duygu, düşünce ve davranışlarını anlamaları için uygulama örnekleriyle belirlenen konular ele alınacak.

PROJE NASIL UYGULANACAK?

Proje, belirlenen gruplara haftalık veya aylık seminerler halinde 3 konu üzerinden programlanacak.  Babaların katılımlarını kolaylaştırmak için eğitimler iş saatleri dışında planlanacak. 18.00 – 20.00 saatleri arasında Bilgievlerinde rehber eğitmenler eşliğinde proje gerçekleştirilecek.

ÖDEV VERİLECEK

Her hafta ders programı kapsamındaki konu işlenecek ve haftalık aile-ev ödevleri verilecek. Baba ödevi gereği zamanını ailesine ayıracak. Kaliteli zaman geçirecek olanaklar bu eğitimde konuşulacak. Aile etkileşimli etkinlikler ile desteklenen proje sonunda babaların tutumlarındaki değişimler gözlemlenecek.

 

ANNE, BABA VE ÇOCUK BİLGİEVİNDE

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim veren Bilgievleri daha önce “Anne Okulu” projesiyle annelere yönelik eğitim vermişti. Bilgievleri şimdi de “Baba Okulu” projesiyle Babalara yönelik eğitim programı düzenliyor. Böylece anne, baba ve çocuk Bilgievi programlarından faydalanmış olacak

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku