EĞİTİM:
Bilgievleri ve Akademi Liseler'de kayıtlar sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında Türkiye’ye öncü ve model uygulamaları Bilgievleri ve Akademi Liseler, bugüne kadar yüz bine yakın öğrenciye hizmet verdi. Her türlü eğitimin ve materyalin ücretsiz olarak sunulduğu her iki eğitim kurumuna devam eden öğrencilerin çok önemli bir bölümü LGS ve YKS’de arzu ettikleri okullara girdi.

KILAVUZ GENÇLİK PROJESİ

Öğrencilerin okul derslerine yardımcı olmanın yanı sıra sosyal aktivitelere de katılımını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Kılavuz Gençlik Projesi kapsamındaki Bilgievleri ve Akademi Lise, Kocaeli genelinde yoğun ilgi görüyor. Her iki kurumda verilen eğitimler, kulüpler ve sosyal aktivitelerden öğrenciler olduğu kadar veliler de memnuniyet duyuyor. Bilgievleri ve Akademi Liselere devam eden öğrencilerin Milli Eğitim müfredatına uygun olarak derslerine yardımcı olunurken, sosyal aktivitelerle de kişisel gelişimlerine yardımcı olunuyor.

AKADEMİ LİSE; 9 İLÇE 10 MERKEZ

2015 yılında İzmit’ten faaliyetlerine başlayan Akademi Lise, bugün 9 ilçede 10 merkezde öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor. Lise öğrencileri ve mezun öğrencilere yönelik okula hazırlık ve sosyal eğitim programı adı altında hizmet veren Akademi Liselerde yeni dönem için başvurular devam ediyor. Akademi Liselerde öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanması ve derslerdeki eksikliklerini gidermesi için yardımcı olunuyor.

4123 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Lise, 2021-2022 eğitim öğretim yılı için toplam 4 bin 908 öğrenciden ön kayıt başvurusu alacak. 2015 yılından bu yana Akademi Liseden 24 bin öğrenci faydalandı. Öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanmasında büyük rol oynayan Akademi Lise sayesinde 4 bin 123 öğrencimiz üniversiteye yerleştirildi.

BİLGİEVLERİ; 11 İLÇE 17 MERKEZ

Bilgievleri ise 2009’dan bu yana öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. Aradan geçen 12 yılın ardından Bilgievleri bugün 11 ilçede 17 merkezde eğitim vermeye başladı. 2009’dan bu yanan Bilgievlerinde 69 bin 580 öğrenci eğitim aldı.

SPORTİF VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Bilgievleri ve Akademi Liselerde derslere yardımcı eğitimlerin yanı sıra sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanda etkinlikler düzenleniyor. Her iki kurumda matematik, fizik kimya, biyoloji, Türkçe/edebiyat ve tarih dersleri verilerek etüt faaliyetleriyle müfredata uygun destek sağlanıyor. Ayrıca öğrencilere Divan-ı Muhabbet, Edebiyat Okumaları, Tarih Okumaları, Medeniyet Söyleşileri, Pozitif Okumalar Atölyesi, Benim Serüvenim Atölyesi, Kılavuz Söyleşileri, Gönül Coğrafyası, Hayatı Okuyorum Atölyesi ve Cuma Kahvesi gibi uygulamalarla değerler eğitimi veriliyor. Ayrıca öğrenciler fitness, doğa yürüyüşü, yüzme ve bisiklet turları gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra gençlik kampları, geleneksel el sanatları, enstrüman kursları, yazarlık atölyesi ve kültür gezilerinden faydalanabiliyor.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku