EĞİTİM:
Araştırmacı Yazar Yaman:'Çocuklarımızla arkadaş olmalıyız”

Araştırma ve Kültür Vakfı İzmit Şubesi tarafından düzenlenen seminerler aralıksız olarak devam ediyor. Şube merkezinde gerçekleşen seminer programlarının bu haftaki konuğu Araştırmacı Yazar Vahap Yaman oldu. ‘Evde yapılacaklar var!’ başlıklı konuşmasında Yaman, aile bireylerinin yaşadığı sıkıntıya vurgu yaptı. Toplumun aileden oluştuğunu dile getiren Yaman, bireylerin diğer aile fertlerini ihmal ettiğini vurguladığı konuşmasında birbirinden kopuk bir aile yaşantısının ortaya çıktığını belirtti.

ÇOCUKLARIMIZ BİZE EMANET

Anne babaların teknoloji konusunda ve özellikle de sosyal medya kullanımında dikkat etmeleri gerektiğine işaret eden Yaman, “Çocuklarımız bize birer emanet. Bu emanetleri en iyi şekilde koruyup kollamamız gerekiyor. Eğer çocuklarımızla gerektiği gibi ilgilenmezsek ileride onlarla birer yabancı gibi aynı çatı altında yaşayacağız. Birbirimizden daha da kopacağız” ifadelerini kullandı.

ROL MODEL OLMALIYIZ

Ailede çocukların rol model olarak anne ve babalarını alması gerektiğine dikkat çeken Yaman, “Çocuklarımızın örnek alacağı farklı rol modeller onları bizden uzaklaştıracak ve istemediğimiz yerlere varacaktır. Çocuklarımızla aynı zamanda arkadaş olmalıyız. Eğitimleriyle ilgilendiğimiz gibi sosyal hayatlarıyla da yakından ilgilenmeli onlara vakit ayırmalıyız” şeklinde konuştu.

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Vali Seddar Yavuz, okulları ziyaret etti
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu, Sabancı Mesleki...

Haberi Oku