DÜNYA:
Bulgaristan'da Ramazan!

BALKANLARDAN ESENTİLER

FETHİ SATICI-HASKOVA-Sınır komşumuz Bulgaristan da Ramazan ve Ramazan geceleri çok güzel ve anlamlı geçiyor. Geleneksel komşuluk ilişkilerini de âdeta perçinleyen soydaşlarımız on bir ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, özellikle köylerde büyük bir coşku yaşanıyor.

Kazan dolusu pişen etler, iftar sofralarında yerini alıyor herkes sofraya oturuyor...

Dana etinden kazana konulan  etler  usta aşcılar tarafından pişiriliyor.

HER GÜN BİR DANA KESİYOR

Haskova ya bağlı Mineral Bani kasabası köylerinde kurulan iftar sofraları sonrasında Sinema geceleri tertip ediliyor. Özellikle Türk filmlerinin teravi namazı sonrasında yapılan film gösterimi büyük ilgi görüyor. Mineral Bani kasabası belediye başkanı Mümin İskender  Ramazan süresince her gün besili bir Dana kesiyor. Köy meydanında kurulan kazanlarda usta ahçıların  pişirdiği et yahnisi, pilav ve üzüm hoşafı ile soydaşlarımız iftar yapıyorlar.Belediye Başkanı Mümin İskender her akşam iftar yemeklerine katılıyor ve hemşerileri ile birlikte iftar açıyor.

Haskova Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender, Gebzeli İşadamı Salim Yaman ve beraberindekiler iftar saatini beklerken görülüyor. 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Bulgaristan'a karantinasız giriş nasıl...
Türkiye'deki Bulgaristan Vatandaşları PCR testi ile14 günlük karantinasız Bulgaristan’a girebilecek.

Haberi Oku