DİLOVASI:
Diliskelesi'ne alternatif yol için önemli toplantı

Diliskelesi’ne yeni alternatif araç giriş ve çıkış geçidi için bugün önemli bir toplantı yapıldı.  

Mevcutta limanların, sanayinin ve Diliskelesi Mahallesi’nin giriş -çıkışını sağlayan Liman Caddesi üzerinden yapılan giriş ve çıkışlar nedeni ile mahalle halkı yoğun trafik ve yaşanan kazalar nedeniyle sürekli sıkıntı yaşıyordu.  

VALİ YAVUZ, BAŞKAN ŞAYİR’İN ÇAĞRISINA CEVAP VERDİ 

Yaşanan bu sorunu seçim sürecinde de sık sık gündeme getiren Başkan Şayir, göreve geldiği günden bu yana gerek Ankara’da, gerekse il bazında görüşmeler yaparak çözüm için çalışma başlatılmasını istemişti.  

Şayir’in çağrısına cevap veren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, projenin hayat bulması için talimat verdi. Diliskelesi Mahallesi’nin önemli bir sorunu olarak gösterilen mahalleye giriş ve çıkışların daha sağlıklı bir şekilde yapılması ve Dilovası şehir merkezine bağlantısının kolaylaştırılması için planlanan projenin hayata geçirilmesi için Dilovası Kaymakamlığı’nda toplantı yapıldı.  

KAYMAKAMLIKTA ÖNEMLİ TOPLANTI 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un talimatı ile Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy başkanlığında yapılan toplantıya Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Sinan Sezen, TEİAŞ yetkilileri ve Dilovası Belediyesi teknik müdürleri katıldı.  

KARAYOLLARI ÇALIŞMA BAŞLATTI 

Başkan Şayir’in sunum yaptığı toplantıda yapılması düşünülen proje hakkında yetkililere teknik bilgiler aktarırken, toplantı da Diliskelesi Mahallesi’ne otoban üzerinden bağlantının sağlanması için alt geçit ya da üst geçit şeklinde yeni yol yapılması sağlanacak. Projenin hayata geçebilmesi için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü teknik bir çalışma yapacak. Çalışma kapsamında, zemin etütleri incelenecek, ölçümler yapılacak ve hangi ulaşımın sağlıklı olabileceği konusunda teknik çalışmanın bitmesinin ardından ilerleyen haftalarda yapılacak toplantı ile yeni alternatif yol çalışması start alacak. 

BAŞKAN ŞAYİR, “DİLİSKELESİ’NİN ÇİLESİ BİTECEK” 

Yapılan toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Başkan Şayir, “Dilovamız ve Diliskelesi Mahallemiz için oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Halkımızın yaşadığı soruna çözüm için göreve geldiğimiz günden bu yana çalmadığımız kapı kalmadı. Maliyeti oldukça yüksek olan bu projenin hayata geçebilmesi için başlattığımız çalışmalarımıza Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz destek vererek çalışmanın başlatılması için talimat verdi. Bugün yaptığımız toplantı ile de ilk adımı atmış olduk. İnşallah yakın bir zaman da teknik çalışmaları hazırlanacak ve ardından da projenin hayata geçirilmesi sağlanacaktır. Yapılacak olan projenin ardından Diliskelesi halkının çilesi de sona ermiş olacaktır. Desteğini esirgemeyen Valimiz Seddar Yavuz’a tüm Dilovası halkı adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

banner148
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75

Şayir ve Kaymakam Kubilay yatırımları incelediler
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ilçede yapımı devam eden...

Haberi Oku