31 Mart seçimleri öncesi henüz AK Parti’nin belediye başkan adaylarının henüz belli olmadığı günlerde akşam saatlerine bizi gazeteci dostumuz Engin Şahin aradı “ Senin bölgendeyim, buralarda isen çay içelim” dedikten yarım saat sonra Gebze Center’de buluştuk yemek yedikten sonra kahve içmek için başka bir alana geçtik.

Daha kahveleri almıştık ki arkamızdan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman yanında birkaç kişi ile birlikte “Bizde kahve isteriz” diye seslenince yaklaşık 6-7 kişilik güzel bir sohbet başlanmış oldu.

Hamza Şayir’i o gün tanıdık, Cemil Yaman daha önce ismini bile duymadığımız Şayir’in AK Parti Dilovası belediye başkan aday adayı olduğunu ancak kendisinin de daha önce “damdan düşen birisi” olarak gönlünün Hamza Şayir’in belediye başkanı olmasını istemediğini söylediğinde kendisine “Madem Hamza Şayir senin dostun o zaman yardımcı ol belediye başkan adayı olsun” dediğimizi hatırlıyoruz.

Zaman geldi, AK Parti Genel merkezi Hamza Şayir ‘i  Dilovası belediye başkan adayı olarak açıkladı, O açıklamadan kısa bir süre sonrada İzmit’te Cumhurbaşkanı Erdoğan netleşen diğer adaylar ile birlikte Hamza Şayir’in elini kaldırarak  adaylığı tam anlamı ile netleştirdi.

Hamza Şayir’in AK Parti adayı olarak açıklanmasından sonra işin doğrusu hemen herkes Dilovası’nın kurucu belediye başkanı Ercan Dalkılıç’ın İYİ Parti adayı olarak seçime katılacağını düşünüyordu ancak Dalkılıç tercihini İyi Parti yerine SP yerine kullanınca Dilovası’ndaki yarışta otomatikman Hamza Şayir-Ercan Dalkılıç mücadelesine dönmüş oldu.

Dilovası’nın genel yapısı itibarı ile AK Parti ile SP dışında kalan partilerin tamamı bu iki parti ve iki aday etrafında kenetlenme durumu il e karşı karşıya kalınca İYİ Parti ve CHP’de süreç içerisinde Ercan Dalkılıç ile birlikte yürüyünce şartlar iki kutuplu bir seçimi mecbur kılmaya başladı.

Seçimin yapıldığı 31 Mart akşamına kadar Kocaeli genelindeki genel hava Büyükşehir seçiminde  AK Parti adayı Tahir Büyükakın’ın seçimi açık ara farkla kazanacağı, ancak İzmit- Derince-Gölcük-Dilovası-Körfez ve Darıca’da işlerin AK Parti açısından çok zor olacağı ve bu yapı ile CHP ile İYİ Parti arasında oluşturulan Millet ittifakının en az 3-4 Belediye başkanlığı kazanacağı noktasındaydı.

31 Mart akşamı sandıklar açılıp sonuçlar açıklandığında AK Parti adayı Hamza Şayir’in  51. 03 yüzde ile 13 bin 570 oy, SP adayı Ercan Dalkılıç’ında 47.37  yüzde ile 12 bin 596 oy aldığı, çıkan netice ile Hamza Şayir’in 5 yıllık süre ile Dilovası belediye başkanı seçildiği kesinleşmiş oldu.

Bu rakamlar çerçevesinde de  de 15 kişilik Dilovası belediye meclisinde seçilen 9 AK Partili üye, 6 tane de SP’li üye ellerinden gelen çabayı sarf ederek bölgelerine imkanları ölçüsünde katkı sunmaya çalışıyorlar.

Dilovası  Belediye başkanı Hamza Şayir 1972'de Ardahan'da doğmuş, İlk, orta ve lise eğitimini Ardahan'da tamamlamış, Kadıköy Newport Universitesi İşletme Bölümü'nden 2016 yılında mezun olmuş.

Hamza Şayir siyasete 2011 yılında Dilovası İlçe Başkanlığı yöneticisi olarak başlamış. AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı'nda Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı, Dış İlişkiler Birim Başkanlığı ve Sivili Toplum Kuruluşları Birim Başkanlığı görevlerini sürdürmüş. Ayrıca yerel seçimler, genel seçimler ve 16 Nisan Halk oylamasında ilçe SKM Başkanlığı görevini üstlenmiş. Birçok mesleki eğitim ve seminerlerin yanı sıra siyasi akademi, liderlik, siyasi eğitim ve sertifika programlarına da katılan  Şayir, evli ve 3 çocuk babası.

Belediye başkanı seçildiği günden itibaren biz Hamza Şayir’i iki çalışması ile tanıdık, bunlardan birisi belediye bünyesindeki araçlar ile her sabah Dilovası’nın bir mahallesinin yollarının yıkanması, diğeri de sabah erken  saatlerden itibaren İlçede okula giden binlerce öğrenci için “kendisini paralarcasına”  onlarla birlikte olması, öğrenci servislerinde öğrenciler ile birlikte seyahat etmesi, Öğrencilerin sınav günlerinde belediyenin bütün araç gereçlerini çocuklar için seferber etmesiydi.

Ancak Hamza Şayir’i  bizim için önemli kılan ve görüş alanımıza girmemize vesile olan hadise  bir kaç gün önce gelişti, İlçede tasarruf tedbirlerini uygulamaya başlayan Şayir’in  eski başkandan kalan makam aracını yaklaşık 350 bin liraya satması ve  araçtan elde edilen gelirin  ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye masrafları için harcanmasıydı.

Bu hadise ile Türkiye gündemine oturan Hamza  Şayir, “2019 yeni eğitim yılı için bu daha başlangıç. Eğitime ne kadar önem verdiğimi biliyorsunuz. İlerleyen günlerde Dilovası'ndaki öğrencilerimize desteklerimiz artarak devam edecektir. Şu anda belediyemiz uhdesinde bulunan Skoda marka bir kiralık araca biniyorum. Hafta sonları ise kendi özel aracımı kullanıyorum” ifadelerini kullandı.

Biz Dilovası’nın belediye olmasından itibaren Ercan Dalkılıç’ı- Halit Yaşar’ı- Musa Kahraman’ı ve Cemil Yaman’ı- Ali Toltar’ı olabildiğince yakından ancak kendilerine yük olmadan takip eden bir gazeteciyiz, Geçen çok uzun yıllar içerisinde göreve gelen her belediye başkanı var olan imkanlar ile Dilovası’nı “daha yaşanabilir” bir yerleşim merkezi yapabilmek adına çaba gösterdiler, her başkan kendisinden önceki başkandan aldığı bayrağı biraz daha yukarı taşıyabilmek adına uykusuz geceler gösterdiler.

Biz yerleşim merkezlerine yapılan altyapı hizmetleri ile birlikte başkanların Eğitim-Kültür Sanat adına sundukları katkılara da dikkat ediyoruz, Bu meyanda işi doğrusu Tarihçi olması vesilesi ile Halit Yaşar’dan, Eğitimci olması münasebeti ile de Musa Kahraman’dan eğitim-Kültür alanına daha fazla katkı bekliyorduk ancak Dilovası’nda siyasetin ne kadar zor olduğunu da bildiğimizden fazla detaylara inmenin kimseye bir faydası olmayacağını düşünüyoruz.

Grigory Petrov’un  Beyaz Zambaklar Ülkesinde, isimli eserini pek çoğumuz okumuşuzdur, Mustafa Kemal Atatürk zamanında Türkçe'ye  ilk kez çevrildi. Atatürk, kitabı okuduğunda bu destansı başarıya tek kelimeyle hayran olmuştu. Derhal kitabın ülkedeki okulların, özellikle askeri okulların müfredatına dahil edilmesini emretmişti.

Atatürk’e göre Türk askerleri ülkelerindeki “yaşamı yenilemek” için mutlaka bu kitabı okumalıydılar. O vakitler, kitap o kadar çok ilgi gördü ki, Kuran-ı Kerim'den sonra en çok okunan kitap haline geldi. Bu kitap tüm yoksulluğa, imkansızlıklara ve elverişsiz doğa koşullarına rağmen, bir avuç aydının önderliğinde; askerlerden din adamlarına, profesörlerden öğretmenlere, doktorlardan işadamlarına kadar, her meslekten insanın omuz omuza bir dayanışma sergileyerek, Finlandiya'yı, ülkelerini geri kalmışlıktan kurtarmak için nasıl büyük bir mücadele verdiklerini, tüm insanlığa örnek olacak biçimde gözler önüne seriyor.

İşte “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” isimli eseri Belediye başkanlığı döneminde bastırıp  başta Dilovası olmak üzere çevre ilçelerdeki okullara dağıtılmasını sağlayan dönemin belediye  başkanı Cemil Yaman’dan bizde belli bir miktarda almış ve uzunca bir süre “kariyer günleri” çerçevesinde davet edildiğimiz bütün toplantılar sırasında bizleri “pür dikkat” dinleyen öğrencilere hediye etmiştik.

Dikkat edilirse şu sıralar Dilovası’ndan daha çok, başka yerleşim merkezlerinde Hamza Şayir  Eğitim ve Kültür alanında yaptığı yada yapmaya çalıştıkları ile anılıyor, takip ediliyor, Hamza Şayir’in Milli Eğitim müdürü ve yada İl kültür müdürü olmadığını bizde biliyoruz ancak Şayir’in Dilovası ölçeğinde ekmek kadar su kadar hava kadar önemli olan Eğitim noktasında gösterdiği gayretinde takdir edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Son dönemlerde yerel yönetimlerin içerisinde bulundukları sıkıntı herkesin malumu, dolayısı ile o yerleşim merkezinde yaşayanlar bu sıkıntıları biliyor ve seçilen belediye başkanlarına da bu çerçevede kredi açıyorlar, bize göre de normal olanı yapıyorlar.

Bununla birlikte Eğitim her yerleşim merkezimiz  kadar Dilovası içinde çok önemli, Geçtiğimiz gün aralarında bizimde bulunduğumuz yaklaşık 20 kişilik eğitimci-Kültür adamının katıldığı bir sohbette, Kocaeli’nin 11 ilçesini değerlendirdikten sonra Dilovası ile ilgili konuşurken “Hamza Şayir süreçte ne yapmalı.?” diye sorduğumuzda tamamı “Hamza Şayir Eğitim ve Kültür alanında beklenilenin üzerinde bir tempo ile çalışıyor, belki yoruluyor ama bıkmadan usanmadan koşturmalı ki  belli bir zaman sonra  kamuoyunda “kanser Ovası” olarak damgalanan Dilovası artık “Eğitim-Kültür Ovası” olarak anılsın” cevabını verdiler.

Hamza Şayir genç bir siyasetçi, dönem içerisinde başlattığı Eğitim ve Kültür çalışmalarını her gün biraz daha üzerine koyarak devam ettirebilir “Yeniden cemre gibi düşmek toprağa /Yeniden haram etmek gece gündüz uykuyu” geleneğini hayata geçirebilirse aradan çok uzun yıllar geçse de Dilovası’nın unutulmazları arasına girebilir.

Karar kendisinin….

banner69
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75