MÇP’de (Milliyetçi Çalışma Partisi) ilçe başkanlığı yaptığım günlerdi, Üzerinden nerede ise 30 yıl geçmiş olması lazım, Yeni yıla birkaç gün kala Parti binasına Çankırılı bir Ülkücü kardeşimiz gelmişti.

Çay kahve faslından sonra artık vedalaşma anı geldiğinde kendisine “Yeni yıldan beklentin nedir, söyle de öyle git” şeklinde soru yönelttiğimiz hatırlıyoruz.

Çankırılı Ülkücü kardeşimiz “-Başkanım madem sen sordun bende söyleyeyim, Askerden kısa bir süre önce geldim, bu nedenle yeni yıldan beklentim

1..Evleneceğim helal süt emmiş bir eş

2. İçerisinde oturabileceğim güzel bir ev

3. Seyahat edebileceğim orta halli bir otomobil

Yeni yılda bu 3 isteğim yerine gelirse çok mutlu olurum”

dedikten sonra çıkıp gitti.

Aradan nerede ise 30 yıldan fazla bir zaman geçti, Yeni yıldan iyi bir eş, güzel bir ev ve orta halli bir otomobil isteyen arkadaşımızın bu taleplerine kavuşup kavuşmadığını bir türlü öğrenemedik, zira o günden sonra bu talepte bulunan arkadaşımızı bir kez daha görme imkanı bulamadık.

Önümüzde 365 günden oluşan yeni bir 2022 yılı var, bize o gün bu gündür “-Yeni yıldan beklentileriniz nedir” şeklinde bir soru yöneltilse aklımıza hemen bu durum gelir biraz tebessüm eder dalıp gideriz.

Geçen yıllar içerisinde dünya değişti, Türkiye değişti, hayatımız nerede ise tamamen değişti, biz yirmili yaşlardan çıkıp altmışlı yaşlara geldik, dolayısı ile her 31 Aralık gecesini 01 Ocak tarihine getiren saatlerde değişmeyen tek gelenek gece saat 24.00’de içimizden “sağlık-mutluluk” dolu yeni bir yıl dilemek oldu.

Dikkat edin yukarıda da belirttiğimiz gibi o günlerden şu ana kadar 30 yıldan fazla zaman geçti ancak insanımızın temel ihtiyacı olan ev ve otomobil beklentisi bir türlü aşılamadı.

Yeni yılda insanın hayatının değişip değişmediği ile ilgili bizim bir bilgimiz yok, aldığı milli piyango bileti dolayısı ile eski yılda fakir olup yeni yıla zengin giren talihlilerin dışında insanların hayatında olağanüstü bir değişiklik olduğunu hiç görmedik.

20 yaşında 25 yaşında bir vatandaşımızın yılbaşı gecesi nasıl bir dilek tutacağını bilemiyoruz ancak bizim yaş grubumuzda bulunan kim varsa bir tamamının “-yeni yıldan beklentimiz sadece sağlık ve mutluluktur” olacaktır.

Bizde eski yılın tamamlanıp yeni yılın başlayacağı bir gecede “-Tüm insanlık için savaşların , felaketlerin olmadığı tüm insanların birbirini daha çok sevdiği son iki yıldır bütün dünyayı kabusa çeviren korana illetinden kurtulalım “ şeklinde dilek tutacağız.

Gelecek hayatımızın geçmiş hayatımızdan daha iyi olması en büyük temennimiz.

Herkesin yeni yılını tebrik ediyoruz.

banner69
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner71

banner76

banner171

banner5

banner70

banner75